неділя, 06 червня 2010 16:51

До маршу журналістів приєдналась дівчина з FEMEN

До маршу журналістів приєдналась дівчина з FEMEN

Сьогодні, 6 червня, журналісти та телеоператори провели акцію "Марш за свободу слова". Близько 200 учасників у білих футболках з плакатами "Стоп цензурі!" пройшли від Майдану Незалежності до Кабміну, Верховної Ради та Секретаріату Президента. Перехожим вони роздавали газету-утопію від 6 червня 2014 року. У ній відомі українські журналісти написали статті, які показують життя України без свободи слова.

"За півроку до виборів ми відчули тиск з боку обох основних кандидатів у президенти, - розповіла одна з організаторів акції спеціальний кореспондент телепрограми "Вікна" телеканалу СТБ 35-річна Наталя Соколенко. - Ми планували оприлюднити ці дані під час виборів, але нас переконали, що тоді це може використати на свою користь один з кандидатів. Тому ми відклали це до прес-конференції до ста днів перебування на посаді президента Віктора Януковича".

У натовпі видно дівчину у вінку зі штучних квітів.

"Прийшла підтримати журналістів, можу помогти їм прорватися до Кабміну, - зазначила учасниця руху FEMEN Олександра Шевченко. - Разом з дівчатами ми вже проводили акцію на Майдані Незалежності на підтримку свободи слова. Одягнули бронежилети на голе тіло, короткі шорти, схожі на спецодяг "Беркуту" і били журналістів поролоновими дубинками".

Журналісти йдуть до Кабміну, передають конверт із газетою-утопією для прем'єр-міністра. У Верховній Раді газету брати відмовляються. Радять віднести до приймальні на вулицю Садову. Журналісти підходять до Секретаріату Президента, охоронці вимагають показати посвідчення. У Олександри документів немає.

"Роздягнися, бо вони тебе в одязі не впізнають", - гукнув оператор Олександрі, натякаючи на численні акції, де дівчата з руху FEMEN привселюдно оголялись.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «До маршу журналістів приєдналась дівчина з FEMEN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути