четвер, 27 травня 2010 16:00

Голих феміністок забрала міліція (ФОТО)

Сьогодні міліція не дала провести Жіночому руху FEMEN топлес-протест біля посольства Російської Федерації в Україні.

За словами організації, мета протесту - висловити свою підтримку "Громаді синіх відерок" в Росії, котре бореться з несанкціонованим використанням російськими чиновниками спецсигналів, "мигалок" на дорогах.

Активісток FEMEN затримали ще до початку акції, коли вони в одному з провулків неподалік від посольства готувалися до акції - фарбували груди в синій колір, що символізують "сині відерка". Міліціонери схопили активісток і посадили в спецмашину і відвезли в Солом'янське відділення міліції. В цей час біля посольства чекала машина з "Беркутом".

Як повідомляє організація, за її особистими джерелами в міліції, вимога затримати активісток виходила від посольства Російської Федерації.

"Те, що зараз відбувається в Україні - це спроба "відформатувати" громадські рухи під зручний владі формат. Арешт активісток незаконний, і ми битимемося до кінця, щоб відстояти свої права на волевиявлення в тій формі, якій ми хочемо", - заявила Ганна Гуцол, лідер жіночого руху FEMEN.

"Сині відерка" - російський символ боротьби за громадські права і свободи. Ми проти об'єднання України і Росії під егідою Кремля, ми за розвиток демократичних ініціатив і громадської активності в наших країнах", - додала Ганна Гуцол.

"На думку правозахисника Володимира Чемеріса, який був присутній на акції, арешт був проведений незаконно - Київська адміністрація отримала повідомлення про акцію і офіційної заборони від неї не надходило. Стаття про хуліганство, яку інкримінують активісткам FEMEN не містить заборони на топлес-протест", - підкреслили в організації.

"Міліція мотивувала своє затримання не законом, а коментарями до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які не є законом", - повідомив Володимир Чемеріс.

Дії міліції будуть оскаржені жіночим рухом FEMEN в суді найближчим часом.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Голих феміністок забрала міліція (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути