Ексклюзиви
понеділок, 22 березня 2010 10:47

Феміністки роздягли "Азарова" перед Кабміном (ФОТО)

 

Жіночий рух FEMEN знову провів акцію під будівлею Кабміну.

"Ми закликаємо українську та світову спільноту жорстко відреагувати на відверте хамство зі сторони новообраного голови Кабінету міністрів Миколи Азарова по відношенню до українських жінок", - заявили активістки.

"Прем"єр стверджує, що жінка не може працювати в уряді, бо вона не здатна сказати своє тверде "ні", - обурюються феміністки. - FEMEN закликає дружин, коханок і все жіноче оточення міністрів уряду оголосити секс-бойкот членам Кабміну на знак протесту проти хамського і принизливого ставлення до українських жінок".

FEMEN нагадує, що в п"ятницю, 19 березня, у відповідь на протест жіночого руху прем"єр-міністр України Микола Азаров пояснив відсутність в українському Кабміні жінок-міністрів тим, що жінкам не місце в уряді, бо, мовляв, "не жіноча це справа - проводити реформи в Україні".

"Позиція нової української влади демонструє загрозливу тенденцію, зважаючи на зроблену раніше заяву теперішнього президента України Віктора Януковича про те, що місце жінки на кухні, а не в політиці", - звертають увагу активістки руху.

FEMEN вважає таке ставлення влади до ролі жінки в суспільстві неприпустимим.

"Жiночий рух FEMEN наголошує, що люди з подібними архаїчними поглядами на жінок, які становлять більшу половину населення України, не мають права займати посади керівників країни. В усьому цивілізованому світі подібна заява стала б політичним самогубством для будь-якого високопосадовця. Такі висловлювання є ганебними не тільки для політика високого рангу, а й для кожного чоловіка", - наголосили феміністки.

"Більш того, ми переконані, що будь-які реформи в країні, яка стверджує свій європейський вибір, яка йде шляхом демократичного розвитку, без участі жінок – неможливі. Для європейської країни в ХХІ столітті така позиція керівництва держави є неприпустимою і відкидає Україну у її розвитку в часи існування тоталітарних режимів", - вважають активістки.

У FEMEN впевнені, що "українські жінки ніколи не погодяться зі зневажливим ставленням до себе i змусять керівників держави змінити їхні погляди".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Феміністки роздягли "Азарова" перед Кабміном (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути