неділя, 25 квітня 2010 11:06

Феміністку викинули з виставки через "наїзд" на Кличка (ФОТО)

Активістка жіночого руху FEMEN Олександра Шевченка викликала Віталія Кличка на публічну дискусію з проблеми проституції в Україні та шляхів її вирішення.

Розмова Олександри Шевченко та Віталія Кличко відбувся на урочистому відкритті виставки в PinchukArtCentre. Активістка підійшла до відомого спортсмену та політичного діячя на увазі того, що той, за повідомленнями ЗМІ, висловлювався за легалізацію як необхідну "нетрадиційну міру" боротьби з проституцією в Україні у зв"язку з проведенням Євро-2012.

Як повідомляється в заяві FEMEN, на розмову відреагувала охорона Кличко і PinchukArtCentre. Вони затримали активістку FEMEN в одному із залів, де не було преси, і вивели на вулицю без верхнього одягу, незважаючи на те, що у неї було офіційне запрошення на захід.

Представникам преси, які стали свідками скандалу Шевченка з охороною вже на вулиці, заборонили знімати, а також змусили видалити вже знятий матеріал.

"Під час нашої розмови Віталій Кличко підкреслив важливість відкритої дискусії з проблеми проституції. І ми повністю згодні з ним. Не зрозуміло, звідки така істерична реакція охорони, яка просто викинула мене на вулицю," - прокоментувала Шевченка.

Нагадаємо, що раніше жіночий рух FEMEN проводив акцію протесту в приміщенні PinchukArtCentre проти картини Браткова "Хортиця", на якій зображена українка в національних символах, вінку і вишиванці, і з голими геніталіями на показ.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Феміністку викинули з виставки через "наїзд" на Кличка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути