понеділок, 18 лютого 2008 11:29

До 50 млн тонн збільшиться врожай зернових через рік-два - Ющенко

Україна завдяки новій політиці в аграрному секторі має намір за рік-два збільшити урожай зернових до 50 млн тонн, заявив президент Віктор Ющенко.

"За рік-два повинні досягти врожаю 50 млн тонн зерна. Це підсилить нашу присутність на світовому ринку", - заявив Ющенко в понеділок в Києві на 4-ій міжнародній конференції інвесторів інвестбанка "Ренесанс Капітал".

Президент відзначив, що колишній уряд допустив ряд помилок в аграрній політиці, що, зокрема, призвело до зростання цін і обмеження експорту зерна, проте, новий уряд має намір виправити ці помилки.

"Стратегічна мета України - регулярно бути присутнім як продавець на міжнародному агроринку", - заявив Ющенко, нагадавши, що Україна - 6-й за об"ємом світовий експортер зерна.

За його словами, поліпшити ситуацію в галузі повинні бюджетна мотивація, зміни структури посівних площ і збільшення інвестицій.

Він підкреслив, що планована лібералізація ринку земельних відносин стимулюватиме прихід інвесторів в агросектор країни.

Україна в 2007 році, за попередніми даними, зібрала 29,3 млн тонн зерна (з урахуванням кукурудзи) у вазі після доопрацювання, що на 14,5% менше в порівнянні з урожаєм 2006 року, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «До 50 млн тонн збільшиться врожай зернових через рік-два - Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути