четвер, 17 березня 2011 13:35

Для "Ради-3" треба було б викликати депутатів з Монако – Сас

Для "Ради-3" треба було б викликати депутатів з Монако – Сас

Народний депутат із фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Сас вважає, що "регіонали" навмисне провалили голосування за введення в дію системи для голосування "Рада-3".

"Бо завтра був би колапс роботи Верховної Ради. Треба було б з Монако викликати тих депутатів, яких давно вже не бачили. Вони могли вже змінитися. Їх забули. Хай би приїхали, щоб парламентські собаки на них не гавкали. "Рада-3" - не стільки юридичне чи технічне питання, скільки морально-етичне. Як може Верховна Рада вимагати виконання законів від когось іншого, якщо сама не виконує їх?" - наголосив "бютівець".

За словами Саса, "регіонали" зроблять все, щоб не допустити введення в дію "Ради-3". "Я теж кажу, що ця система недосконала, що до неї є питання. Але перший крок треба було робити. Із нашої фракції проголосувало більше 90 людей. З огляду на те, що ми прийняли рішення не голосувати "за того парня". Тобто за тих, хто у відрядженні чи хворий", - зазначив він.

На думку депутата, не варто запроваджувати систему "Рада-4", бо на неї треба витратити 600 млн. грн. Політик пояснив, що це складає більшу половину річного кошторису Верховної Ради.

"Я не думаю, що було би правильно за цієї скрутної ситуації, коли є заборгованість по зарплаті, мізерна пенсія, створювати комфортні умови такого рівня. Щоб депутат міг з місця виходити в Інтернет та в онлайні розглядати законопроекти. Він повинен в залі працювати в пленарному режимі. У кожного парламентарія на робочому місці є комп'ютер. Нехай він його використовує по повній програмі – черпає інформацію, яка йому потрібна для роботи, грає, хто у що вміє", - зауважив Сас.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада відмовилася впроваджувати систему "Рада-3", яка забезпечує персональне голосування народного депутата. За відповідну постанову, внесену спікером парламенту Володимиром Литвином, проголосували лише 222 нардепи.

Зараз ви читаєте новину «Для "Ради-3" треба було б викликати депутатів з Монако – Сас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути