середа, 16 березня 2011 17:06

"Наша Україна" викрила небажання Литвина оновлювати "Раду"

"Наша Україна" викрила небажання Литвина оновлювати "Раду"

Для того, щоб у парламенті запрацювала модернізована система "Рада-3", можна було не виносити це питання на голосування, а обмежитися винятково розпорядженням голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Про це заявив народний депутат України, заступник голови політради партії "Наша Україна" Віктор Матчук, повідомила партійна прес-служба.

За словами нардепа, Литвин "спекулює", коли говорить, що не має конституційних прав для запровадження цієї системи.

"Насправді Конституція 1996 року, за якою зараз живе Україна, дозволяє йому особисто підписати розпорядження. Він про це сам нещодавно говорив, а тепер відступає від своїх же слів і виносить це питання на розгляд парламенту", - сказав Матчук.

"Нашоукраїнець" також нагадав, що та система для голосування, за якою депутати працюють зараз, також вводилася в дію особистим розпорядженням (№663) голови Верховної Ради Володимира Литвина від 1 липня 2003 року.

"Тоді йому на заваді Конституція 1996 року не стояла, а тільки зараз вона йому раптом заважає", - наголосив парламентарій.

Крім того, Матчук повідомив, що, якщо після завтрашнього засідання у парламенті не запрацює система "Рада-3", партійна група "Наша Україна" цього питання так просто не залишить і надалі відстоюватиме конституційну процедуру голосування народних депутатів.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Володимир Литвин допускає, що 17 березня парламент розгляне проект постанови про впровадження модернізованої системи "Рада-3".

Ця система передбачає, що голосування депутат починає з натиснення сенсорної клавіші, утримуючи яку, він повинен натиснути кнопку "За", "Проти", або "Утримався".

Передбачається, що, якщо протягом 11 відведених для голосування секунд парламентарій відпустить одну з кнопок, його голос не зарахується.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" викрила небажання Литвина оновлювати "Раду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути