понеділок, 23 квітня 2018 12:19

Детективи взялися за радника Порошенка

Детективи взялися за радника Порошенка
Національне антикорупційне бюро підозрює радника президента Петра Порошенка, екс-главу Держприкордонслужби Віктора Назаренка у незаконному збагаченні. Фото: 112.ua

Національне антикорупційне бюро підозрює радника президента Петра Порошенка, колишнього голову Держприкордонслужби Віктора Назаренка у незаконному збагаченні.

Про це йдеться в матеріалах Солом'янського райсуду Києва, - пише "Українська правда"

В рамках кримінального провадження від 13 травня 2017 року детективи просили суд надати доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

НАБУ хотіло отримати відомості про рух коштів по рахунку однієї з підставних осіб.

Згідно з матеріалами клопотання, у 2015-2016 роках екс-голова Держприкордонслужби на себе та членів своєї родини оформив низку об'єктів нерухомості, загальна ринкова вартість яких становить близько 17,5 млн грн.

Згідно з витягом з Національної кадастрової системи, у липні 2016 року дружина Назаренка стала власницею 0,1 га землі на території Любарецької сільради Бориспільського району Київщини, але ця інформація у деклараціях екс-голови ДПС відсутня.

"Також під час досудового розслідування отримано інформацію про придбання членами родини в період 2015-2017 років об'єктів нерухомості за дев'ятьма адресами", - йдеться в матеріалах суду.

Крім того, слідство отримало відомості про можливе зберігання певною особою грошових коштів, отриманих протиправним шляхом на рахунках підставних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко може залишити прокурорське крісло за однієї умови

25 липня 2017 року президент Петро Порошенко звільнив Віктора Назаренка з посади голови Держаної прикордонної служби й призначив його своїм радником.

Зараз ви читаєте новину «Детективи взялися за радника Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути