пʼятниця, 06 квітня 2007 10:30

Держдума Росії підтримала Верховну Раду

Держдума Росії підтримала Верховну Раду

Державна дума Російської Федерації заявила, що указ президента України Віктора Ющенка про дострокове припинення повноважень Верховної Ради все більш ускладнює обстановку в цій країні.

"Депутати Держдуми розділяють оцінки цього указу українськими законодавцями і експертами в області конституційного права як такого, що суперечить відповідним положенням Конституції України, перш за все визначеним у статті 90, про яку голова держави вважає за краще умовчувати", – мовиться в прийнятій у п"ятницю заяві нижньої палати Федеральних зборів РФ.

"Депутати Держдуми виражають своє різко негативне ставлення до спроб вирішити політичну кризу шляхом розгону законно обраної Верховної Ради України", – йдеться в документі.

Парламентарі відзначають, що "президентською владою в Україні подається украй небезпечний сигнал політичним силам про вихід за рамки правового поля".

"Тому не дивно, що Конституційний суд України поставлений не перед правовим, а перед політичним вибором, що може підірвати сам статус цього суду", – вважають депутати.

"Ще більшу тривогу викликають заяви, що почастішали, про введення надзвичайного стану. Це було б, по суті, актом узурпації влади в державі", що, на думку російських парламентарів, може "надзвичайно ускладнити політичні, економічні та інші відносини іноземних держав з Україною".

Держдума також заявила про повну підтримку зусиль президента і уряду РФ з розвитку дружніх, взаємовигідних і рівноправних відносин між Росією та Україною і висловилася за розширення зв"язків у всіх сферах, зокрема за розвиток контактів між Держдумою і Верховною Радою України, пише Интерфакс.


Зараз ви читаєте новину «Держдума Росії підтримала Верховну Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути