неділя, 25 березня 2012 18:55

Держава закупить 700 тисяч телетюнерів для бідних сімей

Держава закупить 700 тисяч телетюнерів для бідних сімей
Шевченко боїться, що при закупці тюнерів буде корупція. Фото: cvu.org.ua

21 березня Уряд прийняв постанову "Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення".

В Україні вже збудовано і на повну потужність працює мережа цифрового наземного ефірного телебачення. Тепер через звичайну антену можна дивитися безкоштовно понад 20 (незабаром 32) українські телеканали у високій цифровій якості зображення та звуку. Для приймання цього сигналу необхідно між антеною та телевізором підключити спеціальний пристрій – телетюнер.

"Ідея правильна. У всьому світі країни, які переходять на цифрове мовлення, намагаються бюджетним коштом допомогти бідним глядачам отримати нове обладнання. Але в українських реаліях за забезпеченням малозахищених українців телевізійними приймачами для цифрового телебачення потрібно стежити дуже пильно. Ми бачимо корупційні апетити нинішнього уряду і здогадуємось, що буде колосальна спокуса у когось заробити гроші на отій цифровій революції", - розповідає народний депутат Андрій Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cуспільному телебаченню слід відмовитися від реклами

"До цього моменту все, що було зв'язане з переходом на цифру в Україні викликало великі питання. Минулого року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення провела великий конкурс на цифрові частоти, який закінчився колосальним скандалом. Тому, що ліцензії не отримали авторитетні відомі компанії, такі як "Чорноморка" в Криму, "Рівне-1" в Рівному, "ТВ-4" в Тернопілі, ТРК "Чернівці". Натомість величезну кількість ліцензій отримали п'ять нових структур, які до цього на ранку не з'являлись. Вони пов'язані між собою і є всі підстави вважати, що ці структури лояльні до нинішньої влади", - зазначає депутат.

Він переконаний, що контроль громадськості та учасників ринку надзвичайно важливий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українське телебачення можна назвати малоросійським"

З Держбюджету в цьому році на телетюнери виділять 350 млн.120 тис. грн. Нове обладнання хочуть роздати 685-695 тисячам сімей.

Більшість телеканалів - приватні, державних - 32, це "Перший національній", "УТР" та обласні. За словами депутата, приватні канали не зможуть профінансувати покупку телетюнерів.

Вся країна з аналогового телебачення перейде на цифрове до 17 червня 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Держава закупить 700 тисяч телетюнерів для бідних сімей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути