вівторок, 01 грудня 2009 11:58

Депутати подолали вето президента

Депутати подолали вето президента

Верховна Рада подолала вето президента Віктора Ющенка до закону "Про організацію і порядок діяльності Верховної Ради України", яким регламент визначався як спеціальний акт, що встановлює правила і процедури здійснення парламентських повноважень. За подолання вето проголосували 384 депутати при мінімально необхідних 300.

Ющенко пропонував парламенту відхилити цей закон, оскільки він, на його думку, санкціонує прийняття регламенту Ради спеціальним актом, а не законом, як цього вимагає стаття 92 Конституції, яка відносить питання організації порядку діяльності Ради до виняткового регулювання законами.

Нагадаємо, 6 листопада Ющенко скористався правом вето до прийнятого Радою закону "Про організацію і порядок діяльності Верховної Ради", в якому регламент Ради визначений як спеціальний акт, що встановлює правила і процедури здійснення парламентських повноважень.

22 жовтня Рада законодавчо визначила свій регламент як спеціальний акт, що встановлює правила і процедури здійснення парламентських повноважень, прийнявши в цілому законопроект N5264.

У документі наголошується, що організація і порядок діяльності парламенту встановлюються Конституцією, законами про статус депутатів, про комітети Ради, про тимчасові спеціальні та тимчасові слідчі комісії Ради, іншими законами і регламентом парламенту.

Ним також визначено, що порядок роботи Ради встановлюється Конституцією і регламентом, який приймається Радою як спеціальний акт.

27 листопада Конституційний Суд визнав неконституційним регламент парламенту, прийнятий 19 вересня 2008 року, і закон "Про організацію порядку діяльності Верховної Ради", прийнятий 4 вересня 2008 року.

proUA
Зараз ви читаєте новину «Депутати подолали вето президента ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути