неділя, 06 жовтня 2013 12:30

"Депутати Київради, скінчився ваш час!" – кияни стояли за місто, "свободівці" за 223 округ, а "ударівці" вимагали гроші
9

2 жовтня під стінами Київради відбувалась запекла боротьба за Київ. Там зібралася низка політиків та активістів, щоби не допустити засідання, яке опозиція вважає нелегітимним.

І хоча це протистояння стало найпомітнішою подією тижня, 30 вересня – 6 жовтня, не дрімали в той час й мешканці інших українських міст.

1 жовтня, Київ

Громадянська кампанія "Форум порятунку Києва" та громадська організація "Мітинг на Десятинці" провели акцію "Судді, захистіть заповідник "Стародавній Київ" від церковників-забудовників! Скасуйте рішення про будівництво на фундаменті палацу князя Володимира!".

Акція відбувалась біля Київського апеляційного адміністративного суду.

1 жовтня, Немирів

Близько сотні жителів Немирова вийшли на акцію протесту із вимогою відставки голови Немирівської райдержадміністрації Петра Михайленка. Більшість учасників мітингу колишні співробітники місцевого підприємства "Nemiroff". Вони безперервно вигукували:"Михайленко геть!". В руках тримали вила.

"Відколи Михайленко прийшов на посаду район занепав повністю. Він розбазарив все і всіляко підтримує протиправні дії своїх підопічних. Через його бездіяльність перестали працювати всі заводи у районі, зокрема одне з найбільших підприємств "Немирів", - каже учасник мітингу Павло Кузьменко, із Немирова. - Виробництво продукції скоротили, робота заводу зупинена, за два роки звільнили близько двох тисяч людей".

Автор: Фото: gazeta.ua
 

Автор: Фото: gazeta.ua
 

1 жовтня, Косів

Місцева громада, близько півтисячі косівців, перекрила автошлях. Люди вимагали від влади відремонтувати дорогу. Цього ж дня розпочався ямковий ремонт дороги Косів-Яблунів.

"Мешканці Косова не вперше змушені вдаватися до радикальних дій, аби змусити владу виконувати свою роботу. Цього разу людям набридло слухати чергові владні обіцянки щодо ремонту доріг, який, вочевидь, без акцій протесту, ніхто не збирався робити", – розповів народний депутат від "Свободи" Руслан Зелик.

2 жовтня, Київ

У Київраді проходило засідання, яке опозиція вважає нелегітимним. Воно супроводжувалося акціями протестів під стінами мерії.

На проведення мітингів подали заявки три партії: "Батьківщина", "Свобода" та "Реформи і порядок".  Окрім названих політичних партій акції ще проводили громадянська кампанія "Форум порятунку Києва" із ВГО "Київське віче" ("Депутати Київради, скінчився ваш час! Негайно покиньте депутатські крісла!"), та Всеукраїнська громадська організація "Українська молодіжна платформа" ("Прострочена влада гірша прострочених презервативів!").

В ході мітингу активісти разом з депутатами кілька разів намагалися взяти штурмом головний вхід до Київради. Було застосовано сльозогінний газ і димові шашки. Також під час штурму були травмовані кілька опозиційних депутатів.

Автор: Фото: gazeta.ua
 

Автор: Фото: gazeta.ua
 

Автор: Фото: gazeta.ua
 

3 жовтня, Львів

Депутати фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді оточили президію і трибуну в сесійній залі. Незважаючи на заклики з президії до спокою і продовженню сесії вони заблокували її роботу.

Як заявив з ??трибуни депутат Йосип Ситник, депутати-"свободівці" вимагали заслухати в обласній раді представника компанії Chevron у зв'язку зі звинуваченнями, які прозвучали на сесії. Зокрема у тому, що "Свобода" вимагала від компанії Chevron гроші за "безпроблемне проходження договору про розподіл продукції через обласну раду".

3 жовтня, Хмельницький

Десятки співробітників УДАРу, які працювали на парламентських виборах, вимагали від партії виплати заборгованості. Вони принесли локшину до офісу УДАРу.

За даними координаторів Всеукраїнської кампанії "Тримай УДАР!", лише на Хмельниччині у 7 округах не розрахувались із понад 700 співробітниками. В результаті, загальна сума боргу перевищує мільйон гривень.

Всього по Україні борги є у понад 100 виборчих округах. Середня сума боргу по округу складає від 40 до 100 тис. грн.,- зазначають мітингувальники.

4 жовтня, Київ

"Свобода" пікетувала МВС з вимогою покарання фальсифікаторів. Активісти вимагали від міліції покарати фальсифікаторів парламентських виборів 2012 року в 223-му окрузі.

Учасники акції скандували: "Вимагаємо покарати фальсифікаторів!", "Пилипишина – на нари!", "Україні – чесні вибори!".

 

5 жовтня, Київ

Закутані у ковдру мешканці столиці пікетували Київську міську державну адміністрацію. В такий спосіб городяни висловили свій протест проти холодних батарей.

Учасники "Маршу ковдр" тримали в руках великий плакат з написом: "Включайте батареї або йдіть геть".

Кияни вимагають від мерії щоденно звітувати про те, які будинки в місті ще не отримали тепло і коли їх почнуть обігрівати. Пікетувальники також хочуть, аби мерія публічно прозвітувала, куди поділись гроші за опалення, які кияни вчасно сплачують на рахунок комунального підприємства ГІОЦ. За інформацією "Київенерго", станом на ранок 4 жовтня опалюється лише третина будинків у Києві.

Автор: Фото: gazeta.ua
 

Автор: Фото: gazeta.ua
 

5 жовтня, Київ

Благодійним фондом "Happy Paw" з нагоди Міжнародного дня захисту тварин провів акцію "Щаслива лапа".

Десяток безпритульних цуценят та понад 40 дорослих собак, що тимчасово утримуються в притулках для тварин, шукали собі майбутніх. У спеціальному манежі під наглядом волонтерів будуть знайомитися з небайдужими до проблеми безпритульних тварин киянами.

6 жовтня, Київ

Відбулась масова спортивна акція "День Ч - День Чемпіона". Організатор - чемпіон світу та Європи з плавання, президент Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання Денис Силантьєв.

До акції приєдналися відомі спортсмени та народні артисти України.

Зараз ви читаєте новину «"Депутати Київради, скінчився ваш час!" – кияни стояли за місто, "свободівці" за 223 округ, а "ударівці" вимагали гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути