четвер, 03 жовтня 2013 14:07

Акція була б ефективнішою, якби під Київрадою були Кличко і Тягнибок — експерт

Акція була б ефективнішою, якби під Київрадою були Кличко і Тягнибок — експерт
Фото: news2000.com.ua

Професор політології університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань переконаний, що вчора під стінами Київради мали би бути всі лідери опозиційного табору.

Таку думку він висловив в коментарі Gazeta.ua.

"Опозиції повинна думати, як підняти людей. Бо бачимо, що просто на заклики кияни не виходять. Опозиції важливо не дати втягнути себе в будь-яку провокацію, особливо під час отаких силових акцій. Бо влада провокує, намагаючись виставити опозицію безвідповідальною", - прокоментував вчорашні події професор.

Водночас, коментуючи слова "ударівця" Сергія Капліна про те, що акція опозиції викликає "і сміх, і сльози", він наголосив: "Каплін правий в тому, що опозиції не вистачає координації зусиль, і не лише по Києву".

"Пам'ятаємо і вибори в Обухові, і в Василькові. Це так само можна закинути і УДАРу. Слова Капліна щодо одного лідера заплутані, хто ж заважає визначатись. Висувати кандидата на посаду мера", - висловив думку професор політології університету "Києво-Могилянська академія".

Окрім того, за його словами, "Кличко не пояснює своєї позиції, бо він втратив інтерес до Києва, бо він претендує на президентське крісло"

"Він це пояснює тим, що немає сенсу обирати мера, який не має повноважень. Проте очевидно, що Кличко змінює свою позицію, - наголосив експерт. - Вчора ми не побачили його біля стін Київради. На рейтинг це може впливати по-різному. Я думаю, що тут немає автоматичної залежності. Якби там був і Кличко і Тягнибок — акція мала б більший ефект. Ведучи таку стратегію, Кличкові варто було з'явитись під стінами Київради, не зважаючи на те, які він має плани на президентське крісло".

Нагадаємо, вчора біля будівлі Київської міськадміністрації, де проходило засідання Київської міськради, відбувалася акція за участю народних депутатів від опозиції та їхніх прихильників. В ході акції виникла сутичка між протестувальниками та правоохоронцями.

За заявою депутатів і співробітників міліції відкрили чотири кримінальні провадження у зв'язку з подіями, що відбулися в середу вранці під будівлею Київської міськадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Акція була б ефективнішою, якби під Київрадою були Кличко і Тягнибок — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути