четвер, 03 жовтня 2013 12:41

Міліція увірвалася у будинок голови луганської "Батьківщини"

Міліція увірвалася у будинок голови луганської "Батьківщини"
Фото: ru.tsn.ua

У Луганській області міліція провела два обшуки у помешканнях керівників місцевих організацій партії "Батьківщина".

Про це йдеться у заяві партії, повідомляє прес-служба політсили.

"Зранку міліція увірвалася до помешкання голови Луганської міської організації "Батьківщини" Олександра Калініна, почала перекидати особисті речі, шукаючи начебто докази незаконної діяльності опозиціонера. Як вдалося з'ясувати, обшук проводили співробітники обласного слідчого управління МВС, проводили його на очах дитини, шкільний портфель якої також було ретельно доглянуто", - повідомляють у "Батьківщини".

В заяві зазначається, "не знайшовши жодних доказів, міліціонери забралися, а вже через півгодини надійшов дзвінок від члена Артемівського районного бюро партії Миколи Нечая про те, що у нього теж щойно відбувся обшук з таким самим результатом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" пояснили, чому до Київради можна потрапити лише штурмом

В "Батьківщині" заявляють про організоване владою цілеспрямоване цькування опозиціонерів в Луганській та Донецькій областях.

"Це далеко не перші спроби міліцейського "наїзду" на Олександра Калініна. Навесні цього року під час поїздки до Харкова для участі у акції на підтримку ув'язненого лідера партії Юлії Тимошенко автомобіль Калініна обшукували на предмет вибухівки. Трохи пізніше був повторний обшук автомобіля, - цього разу шукали наркотики", - повідомляється у заяві.

У "Батьківщини" підкреслюють — міліція нічого не знайшла і не могла знайти, саме тому у партії розглядають такі дії влади як помсту і залякування опозиціонера, відомого своєю активною позицією.

Партія "Батьківщина" вимагає від керівництва силових органів негайно припинити незаконний тиск на представників опозиції із залученням співробітників міліції.

Зараз ви читаєте новину «Міліція увірвалася у будинок голови луганської "Батьківщини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути