середа, 02 жовтня 2013 18:27

Міліція і прокуратура розслідують 4 кримінальні провадження у зв'язку з ранковими бійками у Київраді

Міліція і прокуратура розслідують 4 кримінальні провадження у зв'язку з ранковими бійками у Київраді
Фото: Gazeta.ua

Чотири кримінальні провадження відкрито у зв'язку з подіями, що відбулися в середу вранці під будівлею Київської міськадміністрації , - за заявою депутатів і співробітників міліції.

Як розповіли у прес-службі прокуратури Києва, одне кримінальне провадження відкрито прокуратурою Шевченківського району за заявою народних депутатів з перешкоджання їх законній діяльності (ч. 1 ст. 351 Кримінального кодексу України ).

Ще 2 кримінальні виробництва відкрито за заявами працівників міліції у зв'язку з наданням їм опору (ч. 2 ст. 342 КК). Крім того, одне провадження розслідується за фактом грубого порушення громадського порядку - хуліганства (ч. 1, ст. 296).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нюхайте газ, дєткі! Це революція" - міліція вдруге побилася з опозицією під Київрадою

Розслідуванням цих 3 кримінальні виробництв займається Шевченківське райуправління міліції.

Крім того, в прокуратурі нагадали, що у провадженні міліції Шевченківського району знаходиться ще 5 протоколів, складених стосовно учасників акції за адміністративні порушення - дрібні хуліганства.

У той же час голова політради партії "Батьківщина" , лідер фракції " Батьківщина" Арсеній Яценюк звернувся до генерального прокурора України Віктора Пшонки з депутатським зверненням, в якому вимагає терміново розслідувати обставини" незаконного затримання та побиття правоохоронцями активістів та перешкоджання діяльності народних депутатів" біля Київради в середу , відкрити кримінальне провадження щодо цих міліціонерів та притягнути винних до відповідальності.

Зокрема, за його інформацією, правоохоронці застосували фізичну силу та спецзасоби: сльозогінний газ, димові шашки та гумові кийки по відношенню до учасників акції перед будівлею Київради.

"У результаті таких відверто незаконних і злочинних насильницьких дій декільком громадським активістам були нанесені побої і тілесні ушкодження", - підкреслив Яценюк.

Як повідомлялося  в середу біля будівлі Київської міськадміністрації, де проходило засідання Київської міськради, відбувалася акція за участю народних депутатів від опозиції та їхніх прихильників. В ході акції виникла сутичка між протестувальниками та правоохоронцями.

Зараз ви читаєте новину «Міліція і прокуратура розслідують 4 кримінальні провадження у зв'язку з ранковими бійками у Київраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути