вівторок, 22 січня 2013 17:53

День Соборності у Донецьку: "Україною править Сатана"
13

Фото: Фото: Тетяна Заровна

У робочий день близько ста жителів Донецька зібралися для участі в мітингу на честь Дня Соборності. Святкування розпочалося з молебню біля пам'ятника Тарасу Шевченку, після чого отець Сергій з УПЦ КП заявив, що Україною править Сатана і закликав до об'єднання всіх, "хто хоче жити за Божими законами".

"Більше 90 років тому були об'єднані українські землі в єдину державу. В даний час так само необхідно об'єднати опозиційні сили в один єдиний фронт для боротьби з антиукраїнською владою", - сказав на мітингу представник ВО "Батьківщина" Сергій Кайдаш.

"Зараз при владі не українці, адже вони тільки й думають про те як вкрасти побільше й утекти на Кіпр. Якщо ми погодимося з тоталітарним управлінням країною, завтра ці управлінці зроблять так, що ми не зможемо збиратися як зараз. Ми зможемо тільки перестукуватися, сидячи кожен у своїй камері. Або ми об'єднаємося, або нас розділять за етнічними, мовними та іншими ознаками. Щоб захистити країну, треба стати нацією", - виступив "бютівець" з Горлівки Денис Токар.

"У 2004 році мене вигнали з роботи за те, що агітував за Ющенка. Я тоді вже був пенсіонером, працював в охороні в аеропорту, а мені начальство каже: "Або ти записуєшся в Партію регіонів, або йдеш в партію безробітних, тобто - звільняєшся". Після звільнення поїхав до Києва на Майдан, а в Донецьку мої друзі з Української народної партії вирішили висловити солідарність. Тільки вони вийшли під облдержадміністрацію, на них налетів хмарою натовп молодчиків і побив до крові. Ось тому я сьогодні тут. Для мене День Соборності - виступ проти ПР", - поділився з нашим кореспондентом один з учасників акції пенсіонер МВС Андрій Авраменко.

Хоча відсвяткувати Соборність прийшли десятки безпартійних громадян і лідери всіх опозиційних партій, помітно переважала символіка ВО "Свобода". Молоді представники цієї політичної сили були найактивнішими. Після мітингу "свободівці" організували ходу, під час якої скандували: "Слава нації, смерть ворогам!", "Захід і Схід, разом навік!", "Одна держава! Один народ!", "Кому належить Україна? Українцям! Кому належить Донбас? Україні!".

Завершилося неофіційне святкування Дня Соборності символічним єднанням берегів донецької річки Кальміус - донеччани взялися за руки, утворюючи живий ланцюг.

Зараз ви читаєте новину «День Соборності у Донецьку: "Україною править Сатана"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1038

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути