вівторок, 22 січня 2013 15:02

У День Соборності Янукович був серйозним, а опозиція і далі обіцяла
10

Фото: Фото: Reuters

У вівторок, 22 січня, голови фракцій "Батьківщина" Арсеній Яценюк, "Свобода" Олег Тягнибок, "Удар" Віталій Кличко, народні депутати та представники опозиційних сил вшанували День Соборності України покладанням квітів до пам'ятників Тарасові Шевченку та Михайлу Грушевському в Києві.

Про це повідомляє прес-служба "Фронту Змін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вінниці на День Соборності опозиція розгорнула 40-метровий прапор

"Сьогодні велике свято української єдності", - зазначив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що торік у цей день три опозиційній сили підписали Угоду про спільні дії. "Багато що було зроблено. Ми йшли єдиним фронтом на ці вибори. Ми отримали велику підтримку і далі маємо можливість боротися за права мільйонів українців, за бажання справедливості, за те, щоб Україна була єдина. Єдина в подоланні корупції й безробіття, в справедливості до кожного громадянина України, в демократії, підтримці Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, єдина в європейському виборі країни", - наголосив Арсеній Яценюк.

Під час урочистостей лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив:

"95 років тому, 22 січня 1918 року, IV Універсалом Центральна Рада після століть поневолення проголосила Незалежність Української держави. Рівно за рік, 22 січня 1919 року, на Софійському Майдані у Києві було проголошено Акт Злуки між Українською Народною Республікою та Західно-Українською Народною Республікою. Всупереч тому, що орди окупантів як зі сходу, так і заходу роздирали українські землі, українці засвідчили тисячолітнє прагнення і політичну волю жити в незалежній соборній українській державі. Ми виступаємо категорично проти спроб нинішнього режиму перекреслити можливість українців жити в заможній самодостатній соборній Україні. Ми вважаємо неприйнятною зміну зовнішньополітичного курсу держави та протидіятимемо втягуванню України в новітню московську імперію – Митний союз. Ми підтверджуємо незмінність свого європейського вибору, який гарантує українській нації розвиток у сім'ї вільних європейських народів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля палацу "Україна" - проплачений мітинг на підтримку президента?

Також у День Соборності та Свободи України президент Віктор Янукович поклав квіти до пам'ятників Тарасу Шевченку і Михайлу Грушевському.

У церемонії також взяли участь голова Верховної Ради Володимир Рибак, прем'єр-міністр Микола Азаров, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, урядовці, представники духовенства та громадськості.

Після покладання квітів Глава держави поспілкувався з духовенством.

Зараз ви читаєте новину «У День Соборності Янукович був серйозним, а опозиція і далі обіцяла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути