Ексклюзиви
середа, 25 травня 2011 21:47

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Делегація ПАРЄ вимагає скасувати підписку про невиїзд для Тимошенко

Делегація ПАРЄ вимагає скасувати підписку про невиїзд для Тимошенко

Делегація Парламентської асамблеї Ради Європи вимагає негайно скасувати підписку про невиїзд для лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Про це завили члени делегації ПАРЄ під час зустрічі з Тимошенко, повідомляє прес-служба партії.

"Українська влада прямує в інший бік від демократії. Політично вмотивоване переслідування опозиції, зокрема Юлії Тимошенко, не відповідає стандартам ЄС та викликає занепокоєння в Європі", - наголосив президент фракції Європейської Народної Партії та Християнських Демократів в ПАРЄ Люка Волонте.

"Ми засуджуємо такі дії української влади. Не можна обмежувати політичну діяльність опозиції", - зазначив він.

"В першу чергу, ми вимагаємо негайно припинити ганебну для цивілізованих країн підписку про невиїзд, та закликаємо президента Віктора Януковича та його уряд покласти край цьому свавіллю", - додав представник ПАРЄ.

У свою чергу Тимошенко повідомила делегації ПАРЄ про розвиток ситуації в державі, а саме зростаючий тиск на журналістів та громадянське суспільство, підпорядкування адміністрації президента судової системи, систематичне порушення Конституції та законів.

"Усі справи проти членів опозиції сфабриковано адміністрацією президента. В Україні відбувається розправа над політичними опонентами влади", - наголосила вона.

До складу делегації ПАРЄ входять Волонте (Італія), співдоповідач Моніторингового комітету ПАРЄ з питання виконання Україною обов'язків і зобов'язань перед Радою Європи Марієтта де Пурбе-Лундін (Швеція), член Парламенту Франції, Віце-президент Фракції  Європейської Народної Партії в ПАРЄ Жан-Клод Міньйон (Франція) та глава Регламентного Комітету ПАРЄ  Егідіюс Варейкіс (Литва).

Зараз ви читаєте новину «Делегація ПАРЄ вимагає скасувати підписку про невиїзд для Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути