Ексклюзиви
середа, 25 травня 2011 20:54

Гримчак розповів, про що розмовляв з Луценком під час зустрічі

Гримчак розповів, про що розмовляв з Луценком під час зустрічі

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко у СІЗО розмовляє про Тимошенко. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат від блоку НУ-НС Юрій Гримчак. Сьогодні у нього було побачення із Луценком у СІЗО.

"Чотири місяці я вимагав побачення з Луценком через слідчого - мені було відмовлено. Пояснювали тим, що Луценко під слідством. Сьогодні був наданий дозвіл - наші юристи обґрунтували його надання конвенцією щодо затриманих, ратифікованою Україною. Згідно неї затриманий має право на побачення не тільки з близькими родичами, але і з друзями. Суд пішов на зустріч - можливо, це спроба показати, що ми таки цивілізована держава. Я був в слідчому ізоляторі на Лук'янівській, де відбулася зустріч у кімнаті для побачень. Розмовляли по телефону через скло - як у фільмах. Він впевнений в своїй правоті, сила духу його не залишила. Очікує на перемогу", - розповів Гримчак.

За словами Гримчака, вони розмовляли про політику, бо за ці п'ять місяців він спілкувався лише з родиною та адвокатом.

"Він має певну інформацію, роздруківки з інтернету ми йому передаємо. Але він - політик, і йому потрібні свідоцтва учасника подій - аби розуміти, що відбувається. Спілкувалися ми біля години, обговорювали політичну ситуацію в країні - що відбувається, які тенденції, що треба робити з політичної точки зору в майбутньому. Говорили про ситуацію з Юлією Тимошенко, яка склалася вчора. Зійшлися на тому, що відступили лише завдяки жвавій реакції європейської спільноти, людей, та депутатів.

Щодо тенденцій - сьогодні я зустрічався з представниками білоруської опозиції, тож обговорювали відмінності ситуації в Білорусі та Україні. Дійшли згоди, що у нас відбувається спроба побудувати деяку модель сучасної Росії, але це все ж таки малоймовірно, в силу того, що, як казав колишній президент "Україна - не Росія". Тут Кучма був правий.

Обговорювали, те, що єдина мета судових процесів над людьми, які активно висловлюють свою незгоду з владою - залякати людей, показати суспільству, що будь-які прояви незгоди з чинною владою будуть мати суто негативні наслідки. Довести, що будь-який протест приречений. Помаранчевий майдан відбувся у 2004 році, і зараз його лідерів намагаються притягнути до кримінальної відповідальності. Як і організаторів підприємницького майдану, який відбувся не так давно. В обох випадках - по надуманих звинуваченнях.

Спілкувались щодо спроби влади побудувати в країні капіталізм під червоним прапором та з міфами СРСР - єдине, що не обіцяють ковбасу по 2.20. Години, яку ми спілкувалися, нам не вистачило - п'ять місяців особисто не спілкувались".

Раніше повідомлялось, екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко знепритомнів у камері слідчого ізолятора, коли у вівторок уночі намагався встати з ліжка. Це сталося через загострення хвороб унаслідок 30-денного голодування. Припинив його 23 травня.

Зараз ви читаєте новину «Гримчак розповів, про що розмовляв з Луценком під час зустрічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути