Ексклюзиви
середа, 25 травня 2011 20:31

Тимошенко стане наступним президентом України - Березовський

Тимошенко стане наступним президентом України - Березовський

Екс-прем'єр-міністр, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вийшла на першу позицію серед українських політиків і стане наступним президентом України. Про це заявив російський олігарх Борис Березовський в інтерв'ю Weekly.ua.

Березовський вважає, що ситуація із затриманням Тимошенко означає поразку нинішнього політичного режиму і перемогу Тимошенко.

"Тепер я знаю ім'я наступного Президента України. Це - Юлія Володимирівна Тимошенко. Те, що сьогодні (24 травня - ред.) відбулося - це безумовна перемога Юлії Тимошенко. Вся ця ситуація стратегічно означає поразку існуючого в Україні режиму", - заявив Березовський.

На питання, чому протягом року Тимошенко не посадили, Березовський відповів, що "очевидно, влада вважала, що якщо б це сталося різко, то могла б послідувати реакція натовпу".

"Але влада не враховує того, що поступово всі помилки, які вона допускає, послужать їй звинуваченням. Всі мінуси цієї влади стануть плюсами Юлі. Тепер потенціал Юлі як альтернативи цій владі буде рости. Грубо кажучи, створений єдиний центр капіталізації помилок влади", - вважає Березовський.

Він також припускає, що в Україні можлива друга революція.

"Оскільки цей режим дедалі більше стає схожим на путінський, вже не залишається жодних ілюзій, яким чином відбудеться зміна влади ... Зміна авторитарного режиму на демократичний відбудеться шляхом революції", - заявив Березовський.

Російський олігарх додав, що хотів би підтримати наступну революцію, як раніше підтримував Помаранчеву.

"Але зроблю це, якщо буду розуміти, що час прийшов. Ви знаєте вислів: "Політика - мистецтво можливого", а я доповню, що "революція - це мистецтво неможливого". Коли час цього "неможливого" настане, тоді я готовий підтримати революцію", - уточнив Березовський.

На уточнююче питання, чи підтримає Березовський революцію фінансово, він відповів: "А ось цього давайте зараз не будемо ... Я не стану робити нічого, щоб суперечило законодавству, яке існує в Україні з приводу підтримки політичних партій і рухів".

На думку Березовського, Тимошенко завжди була в числі національних лідерів, "а зараз ... Тимошенко вийшла на першу позицію серед українських політиків" і "буде логічно", якщо її посадять.

"Але я думаю, що режим її не переживе. Він не протримається стільки, скільки протримався путінський режим, який вже на заході", - сказав бізнесмен.

"У Кремлі зробили ставку на Януковича і привели його в президенти. Хоча він не став маріонеткою і не виконує будь-яке бажання Кремля, але його режим спирається на режим в Росії. Як тільки Росія перейде від авторитаризму до демократії, режим Януковича не встоїть", - резюмував Березовський.

Нагадаємо, у вівторок, 24 травня, екс-прем'єр-міністр, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко сім годин провела у Генеральній прокуратурі на допиті, де їй були пред'явлені звинувачення щодо "газової" справи. Сама ж Тимошенко переконана, що рішення про її арешт приймав особисто Янукович, але під тиском громадськості, журналістів і дипломатів його довелося змінити.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко стане наступним президентом України - Березовський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути