Ексклюзиви
пʼятниця, 28 січня 2011 15:03

Данилишин розповів, чому він мігрував

Данилишин розповів, чому він мігрував

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин дуже переживав, приймаючи рішення про політичний притулок у Чехії.

Зокрема, в інтерв'ю "Главреду" Данилишин сказав, що процеси, які відбуваються в Україні, і дійсна "система вибіркового правосуддя", перш за все, у відношенні до колишніх членів уряду, нинішньої опозиції, не може гарантувати того, що в Україні йому буде надана можливість ефективного захисту та спростування висунутих проти нього звинувачень.

"Тому аналіз стану справ в Україні, аналіз політичного розвитку нашої держави, звинувачень, які лунають зараз по відношенню до мене як до міністра колишнього уряду, довершили моє переконання в тому, що в Україні мені не буде забезпечено справедливого захисту", - пояснив колишній міністр.

За його словами, тоді були подані відповідні документи до міністерства внутрішніх справ Чеської Республіки, звернення до низки міжнародних організацій, які довели, що "в Україні дійсно відбувається порушення прав і свобод громадян".

Данилишин зізнався, що ідея шукати притулок закордоном належить йому.

"Я дуже переживав, приймаючи таке рішення. Після того, як українська влада фактично здала мене чеській поліції, я втратив довіру до нинішньої влади і системи "кумовського "правосуддя", - резюмував екс-чиновник.

Нагадаємо, 13 січня колишній міністр економіки Богдан Данилишин отримав політичний притулок у Чеській Республіці. Водночас у Генпрокуратурі заявили, що будуть домагатися екстрадиції екс-чиновника і оскаржать рішення влади Чехії.

Зараз ви читаєте новину «Данилишин розповів, чому він мігрував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути