вівторок, 07 грудня 2021 01:01

ЦВК зареєструвала чотири ініціативних групи по референдуму

ЦВК зареєструвала чотири ініціативних групи по референдуму
ЦВК готується до референдумів. Фото: Українська правда

Центральна виборча комісія зареєструвала чотири ініціативні групи, які мають зібрати підписи виборців для винесення на всеукраїнський референдум чотирьох питань щодо приватизації, ринку землі, легалізації грального бізнесу та цін на газ.

Комісія отримала та опрацювала документи зборів громадян України про проведення всеукраїнського референдуму з народної ініціативи. Ці збори відбулися 18-19 листопада у чотирьох населених пунктах Полтавської області: у селі Мачухи (Полтавський р-н), у містах Решетилівка (Полтавський р-н), Пирятин (Лубенський р-н) та Глобине (Кременчуцький р-н), повідомляє пресслужба ЦВК

"ЦВК проаналізувала відомості про створення ініціативних груп на предмет відповідності вимогам законодавства, взяла до уваги інформацію представників Комісії, які направлялися на збори з метою посвідчення факту їх проведення, та ухвалили відповідні рішення щодо реєстрації цих ініціативних груп. Таким чином Комісія зареєструвала 4 ініціативні групи всеукраїнської референдуму з народної ініціативи, які були утворені на відповідних зборах громадян", - йдеться у повідомленні.

Зареєстровані ініціативні групи планують організувати збирання підписів виборців для винесення на всеукраїнський референдум таких питань:

"Чи підтримуєте Ви продаж об'єктів стратегічної власності України?"

"Чи підтримуєте Ви можливість продажу земель (земельних ділянок) сільськогосподарського призначення в Україні?"

"Чи підтримуєте Ви легалізацію грального бізнесу?"

"Чи підтримуєте Ви пропозицію, щоб газ, що видобувається на території України, постачався громадянам України з метою використання у побутових потребах та державних та комунальних підприємствах, установах та організаціях за ціною, що включає ціну його видобутку та прибавку до ціни видобутку не більше 30 відсотків?"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Слузі народу" анонсували "гарячий" політичний сезон

ЦВК встановила термін збору підписів виборців під ініціативою: 90 днів – з 7 грудня 2021 року до 6 березня 2022 року включно.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК зареєструвала чотири ініціативних групи по референдуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути