пʼятниця, 14 вересня 2012 10:03

ЦВК виконує накази Януковича, аби влада могла фальсифікувати вибори - нардеп

ЦВК виконує накази Януковича, аби влада могла фальсифікувати вибори - нардеп
Сергій Соболєв впевнений, що позов до суду подавати варто. Фото: timer.od.ua

Рішення Центральної виборчої комісії приймаються за наказом президента Віктор Януковича та його адміністрації, аби була можливість фальсифікувати вибори.

Так народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Сергій Соболєв прокоментував рішення ЦВК про зміну порядку проведення жеребкування щодо включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій на виборах Верховної Ради.

"Це знову спроба так званим партіям анархістів та неіснуючим проектам віддати формування всіх дільничих виборчих комісій. Хоча ми чудово розуміємо, що формувати їх буде Партія регіонів", - наголосив він.

Нардеп переконаний, що таке рішення ЦВК означає підготовку влади до фальсифікацій виборів.

"Саме цей спосіб є спробою фактично змінити політичну карту країни з контролю за дільничними виборчими комісії з боку Адміністрації президента. Так у опозиції залишається фактично два члени дільничої виборчої комісії, які представляють дві політичні сили", - пояснив "бютівець".

Жеребкування не дає фактично можливості опозиції бути представленими реально в дільничих виборчих комісіях, наголосив Соболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд розпочав розгляд позову опозиції до ЦВК щодо реєстрації Тимошенко та Луценка

"Це робилося умисно, для того, щоб пробувати у такий спосіб фальсифікувати вибори. Хоча я переконаний, що навіть наявність однієї особи на дільничій виборчій комісії дасть можливість достатньо чітко контролювати вибори", - підкреслив він.

В результаті жеребкування ймовірність попадання опозиції із 80 спеціально під це створених Адміністрацією президента партій, досить мала, додав парламентар. Соболєв розповів, що скоріш за все, Об'єднана опозиція таки подаватиме позов до суду щодо оскарження рішення ЦВК.

"Це рішення абсолютно не відповідає духу закону про вибори. Перше рішення ЦВК було у відповідності до закону. Тепер це робиться у відповідності до побажань Янукович та його адміністрації", - підкреслив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-голова ЦВК: "Якщо хтось хоче розхитати човен ЦВК, то це робиться даремно"

Відповідаючи на уточнювальне запитання, наскільки імовірний позитивний результат оскарження, нардеп, запевнив, що не зважаючи на попередні рішення судів щодо позовів на рішення ЦВК, цей судовий процес треба проходити, бо необхідно фіксувати всі порушення, допущені Центрвиборчкомом.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК виконує накази Януковича, аби влада могла фальсифікувати вибори - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути