четвер, 30 серпня 2012 16:50

В "УДАРі" розказали, чому вирішили судитись з ЦВК

В "УДАРі" розказали, чому вирішили судитись з ЦВК
Наталія Новак обурена тим, що непрохідні партії продають місця в комісіях. Фото: klichko.org

Позбавлення партії "УДАР" представників в окружних комісіях, фактично позбавляє політичну силу можливості захистити свій результат на виборах.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповіла заступник голови партії Віталія Кличка у Київраді Наталія Новак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія Кличка приєдналася до "Свободи" і подає позов проти ЦВК

"Звичайно, від формування комісій може залежати результат виборів. Бо тоді треба буде доводити, що члени комісії поводилися нечесно у процесі виборів. Не маючи своїх представників у складі комісій, ми втрачаємо можливість контролю", - зазначила вона.

Водночас, в партії обурені тим, що завідомо непрохідні політичні сили отримали можливість направити своїх представників у окружкоми.

"Як уже зараз кажуть наші представники, почалася торгівля місцями у комісіях. Тобто вони їм і не були дуже потрібні. Навіщо вони тоді заявляли людей?", - цікавиться політик.

За словами Новак, питання не стільки у судовій тяганині, скільки у подальшому нормальному функціонуванні виборчої системи в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція подає в суд на ЦВК

"Ми одразу заявили і намагались вирішити це питання у судовому порядку, що сам закон був написаний так, що фактично дає великі можливості для порушень. Ми приєднуємося до позову, бо в подальшому все одно потрібно звертати увагу на ці речі, які призводять до того, що на виборах не можливо відстоювати свій власний результат", - додала вона.

"Ми постраждала сторона і зобов'язані звертатися до суду, - каже Новак. - Бо нас позбавляють можливості захищати свій результат. Позбавляють прохідну силу, яку намагатимуться не пустити, і якій конче необхідно мати своїх людей у комісіях".

Зараз ви читаєте новину «В "УДАРі" розказали, чому вирішили судитись з ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути