вівторок, 28 серпня 2012 20:12

ВАСУ ще двічі вказав на протиправність дій Магери

ВАСУ ще двічі вказав на протиправність дій Магери
Андрій Магера повідомив, що рішення були прийняті за позовом одного з кандидатів у народні депутати. Фото: ipress.ua

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) учора прийняв ще два рішення щодо протиправних дій заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магери. Про це повідомив сьогодні в коментарі журналістам сам Магера.

"Вчора з'явилося два нових судових рішення ВАСУ, які продублювали визнання моїх дій протиправними. Чому настільки зациклена судова система на мені одному, можливо це комплімент якийсь мені, що стільки уваги до моєї скромної персони. Але, по-моєму, це не нормальна ситуація", - зазначив Магера, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Він роз'яснив, що ці два рішення були прийняті за позовом одного з кандидатів у народні депутати Башука, щодо того, що ЦВК неправомірно без розгляду повернув йому подані скарги.

За словами Магери, ВАСУ повністю задовольнив позовні вимоги кандидата.

"Напевно, на думку судового органу, не потрібно виконувати норми закону "Про вибори народних депутатів", яка передбачає можливість повернення скарги без розгляду для виправлення неточностей. За логікою суду, в скарзі можна написати одне слово великими літерами "Скарга" і більше нічого не писати, і цей юридичний спам подавати на розгляд комісії. Я з цим категорично не згоден. Є вимоги закону", - сказав він.

Магера звернув увагу, що ці дві справи, як і попередня справа про скасування реєстрації Володимира Сацюка, розглядали одні й ті самі судді.

"Якщо за законом у нас передбачено розподіл судових справ за допомогою електронної системи, в мене тоді виникає питання, чому одна і та ж колегія у складі трьох суддів розглядає всі три справи, які стосуються персонально мене?", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «ВАСУ ще двічі вказав на протиправність дій Магери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути