вівторок, 21 серпня 2012 19:02

Опозиція протестуватиме у разі звільнення Магери та Шелудька - "бютівець"

Опозиція протестуватиме у разі звільнення Магери та Шелудька - "бютівець"
Костянтин Бондарєв вважає, що звільнення членів ЦВК малоймовірне. Фото: mair.in.ua

У разі звільнення Андрія Магери та Валерія Шелудька "БЮТ-Батьківщина" організовуватиме акції протесту та пікети. Про це Gazeta.ua заявив "бютівець" Костянтин Бондарєв.

"У разі звільнення Андрія Магери та Валерія Шелудька "БЮТ-Батьківщина" гостро відреагує на це. Будемо пікетувати, організовувати акції протесту, робитимемо всі можливі політичні заходи", - сказав Бондарєв.

Він вважає, якщо влада дійсно почне переформування членів Центральної виборчої комісії, можна констатувати, "що вибори ще не відбулися, а вже сфальсифіковані".

"Звільнення членів ЦВК малоймовірне. Сьогодні за процесом виборів в Україні спостерігає весь світ. Світова спільнота дала чітко зрозуміти, що в разі визнання виборів недемократичними, застосування економічних важелів впливу по відношенню до країни не буде, а от по відношенню до конкретних осіб можливе. Тому влада повинна бути зацікавлена в тому, щоб провести вибори у демократичний спосіб", - наголосив він.

Бондарєв переконаний, що хоча владі не вигідно звільняти членів ЦВК від опозиції, деякі особи зацікавлені в цьому.

"Цей процес розпочався тому, що хтось зацікавлений позбавити опозицію можливості мати певну інформацію по відношенню до тих речей, якими займався Магера", - припускає депутат.

Нагадаємо, що Андрій Магера готує до Вищого адміністративного суду України апеляційну скаргу на рішення Київського апеляційного адміністративного суду, який визнав протиправними його дії під час реєстрації першого екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка кандидатом у народні депутати. Він не виключає, що його та ще одного члена ЦВК від опозиції Валерія Шелудька можуть виключити зі складу ЦВК.

Як відомо, питання про звільнення членів ЦВК розглядає Верховна Рада за поданням президента.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція протестуватиме у разі звільнення Магери та Шелудька - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути