Ексклюзиви
вівторок, 21 серпня 2012 00:00

Двох членів Центрвиборчкому можуть достроково звільнити

Київський апеляційний адміністративний суд визнав неправомірною реєстрацію кандидатом у народні депутати екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка. Мотивували судді своє рішення тим, що останні п'ять років він не жив постійно на території України.

Суд визнав дії двох членів Центрвиборчкому протиправними —  Андрія Магери та Валерія Шелудька. Вони займають посади в ЦВК за квотами опозиції. Зокрема, в ухвалі суду йдеться про порушення присяги чиновниками. Суд звернувся до президента з проханням відреагувати на цю ситуацію. На реєстрацію Сацюка поскаржився кандидат, який балатуватиметься з ним в одному окрузі.

— Рішення про реєстрацію приймав колективний орган. І сьогодні витягати із ЦВК окремих осіб і робити їх винними — нерозумно, — вважає екс-голова Центрвиборчкому Ярослав Давидович, 64 роки. — Я здивований рішенням суду.

Знаю Магеру та Шелудька як принципових членів комісії. Інша справа, що їхня думка інколи не збігається з точкою зору влади. Але ж вони ставали на бік закону, а не чийогось інтересу.

За порушення присяги членів ЦВК можуть достроково звільнити з посад. Це рішення може бути за поданням президента до Верховної Ради, якщо парламент його підтримає.

Центрвиборчком досить серйозно підходить до виборчого процесу. До сьогодні я не бачив, щоб були якісь скарги на його об'єктивність. Якщо хтось хоче розхитати цей човен, то даремно. Це не послужить доброю справою для виборчого процесу.

Зараз ви читаєте новину «Двох членів Центрвиборчкому можуть достроково звільнити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути