четвер, 13 вересня 2012 20:02

ЦВК змінила порядок жеребкування: опозиція радить забути про чесні вибори

ЦВК змінила порядок жеребкування: опозиція радить забути про чесні вибори
Фото: tsn.ua

Центральна виборча комісія змінила порядок жеребкування по включенню кандидатур до складу дільничних виборчих комісій. На засіданні в четвер за дане рішення проголосували 8 членів ЦВК, по 2 члена ЦВК проголосували проти і утрималися.

Як пояснив член ЦВК Олександр Шелестов, пропонується провести "фактично одне жеребкування". Відповідно до запропонованого їм порядком, всі подані кандидатури по кожній ділянці вносяться в окрему таблицю, після чого шляхом одного жеребкування визначається номер кандидатури, яка включається до складу дільничних комісій даного округу. Аналогічний порядок був застосований при жеребкуванні з включення кандидатур до складу окружних комісій, яка була проведена ЦВК. При цьому представники партій "УДАР" і ВО "Свобода" не отримали жодного місця в окружних комісіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Магера не виключає своєї відставки з ЦВК

Шелестов пояснив необхідність введення такого порядку тим, що крім 87 партій, які мають право на подачу кандидатур для включення до складу дільничних комісій, таке ж право отримують і кандидати, зареєстровані у даному окрузі. За його словами, у окружних комісій "не буде 3 днів на проведення жеребкування по кожній виборчій дільниці".

Проти таких змін висловилися представники в ЦВК ВО "Свобода" та ВО "Батьківщина". Представник ВО "Батьківщина" Руслан Князевич заявив, що в партій практично немає часу на оскарження цієї постанови ЦВК в суді, оскільки жеребкування повинна бути проведена не пізніше 21 вересня.

"Це означає одне - ми повинні закінчити розмову про чесні вибори", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК змінила порядок жеребкування: опозиція радить забути про чесні вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути