середа, 15 серпня 2007 18:50

ЦВК створила групи по контролю складання списків виборців

Центральна виборча комісія ухвалила рішення про створення центральною і регіональних контрольних груп для забезпечення суспільного контролю за процесом складання і достовірності списків виборців.

Таке рішення було ухвалене на засіданні ЦВК в середу.

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-чорна нагадала, що відповідно до змін до закону про вибори народних депутатів на позачергових виборах повинні бути створені центральна і регіональні контрольні групи для забезпечення суспільного контролю за складанням і достовірністю списків виборців. У їх склад повинні увійти по двох представників від депутатських фракцій в парламенті.

За її словами, в ЦВК поступило уявлення від чотирьох парламентських політичних сил - Партії регіонів, БЮТ, блоку "Наша Україна" і Комуністичній партії України. Таким чином, в кожну комісію увійшло по вісім чоловік.

Комісії створені на рівні України (центральна), а також в АРК, 24 областях, містах Києві і Севастополі, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «ЦВК створила групи по контролю складання списків виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути