пʼятниця, 17 серпня 2007 20:30

ЦВК "прокотив" питання Тимошенко про збір підписів на референдум

Центральна виборча комісія не змогла ухвалити рішення про реєстрацію ініціативної групи зі збору підписів для проведення конституційного референдуму, що ініціюється Блоком Юлії Тимошенко.

Проект постанови про реєстрацію Білоцерківської міської ініціативної групи з проведення конституційного референдуму підтримали 5 з 14 членів ЦВК, які беруть участь у засіданні комісії, а 9 членів ЦВК – утримались.

Член ЦВК Юлія Швець, яка представляла проект постанови, закликала членів комісії його підтримати, оскільки всі документи були оформлені належним чином, а питання, пропоновані для референдуму, не суперечили Конституції. Швець пропонувала встановити термін для збору підписів до 1 листопада 2007 року.

У свою чергу, член ЦВК від Партії регіонів Михайло Охендовський заявив, що жодне з питань, пропонованих для референдуму, не відповідає Конституції і не може бути предметом для референдуму за народною ініціативою.

Проект постанови про реєстрацію групи підтримали Ж.Усенко-Чорна, В.Шелудбко, Ю.Швець, Ігор Жиденко і Анатолій Писаренко.

Всі решта членів ЦВК, зокрема голова і заступник голови ЦВК Шаповал і Андрій Магера утрималась при голосуванні за ухвалення рішення.

На конституційний референдум пропонується винести 9 питань, зокрема про президентську і парламентську форму правління, про обрання суддів народом, про розширення прав громадян з формування місцевої виконавчої влади, про відміну недоторканності і пільг, позбавлення мандатів депутатів за невиконання передвиборних обіцянок і спрощення процедури проведення референдумів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК "прокотив" питання Тимошенко про збір підписів на референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути