середа, 23 січня 2019 14:07

ЦВК нагадала росіянам-"спостерігачам" про кримінал

ЦВК нагадала росіянам-"спостерігачам" про кримінал
Росія - країна-агресор, нагадує ЦВК міжнародним організаціям.

Центральна виборча комісія нагадує, що Росія визнана країною-агресором і окупантом в Україні, і просить іноземні держави та міжнародні організації враховувати це під час прийняття рішень про направлення офіційних спостерігачів на вибори президента.

"Комісія звертає увагу всіх іноземних держав та міжнародних організацій, які мають намір здійснювати спостереження за ходом виборчого процесу, що Російську Федерацію визнано державою-агресором, яка чинить злочин агресії проти України та здійснює тимчасову окупацію частини її території", - повідомили в комісії.

У ЦВК нагадали про кримінальну відповідальність за перетин кордону України для заподіяння шкоди інтересам держави, або особою, якій заборонено в'їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил чи інших силових відомств держави-агресора поза пунктами пропуску або за підробленими документами.

Подібним нагадуванням Центрвиборчком хоче "мінімізувати ризики та загрози втручання Російської Федерації в проведення виборів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третього Майдану Путін не пропустить

Раніше Центральна виборча комісія РФ направила до російського МЗС список можливих учасників місії спостерігачів ОБСЄ на виборах президента України.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК нагадала росіянам-"спостерігачам" про кримінал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути