Ексклюзиви
середа, 17 квітня 2013 17:21

Цукерки, дівчата на планшетах, день народження Кузьмука: як пенсійна реформа залишилась в силі
11

Фото: Фото: Подолян Тарас

Депутатка із УДАРу Оксана Продан із скляною цукерницею йде сесійною залою парламенту. У середу вранці пригощає солодощами своїх колег. Напередодні в неї був день народження. "Ударівці" беруть по кілька, дякують та всміхаються. В цей час до зали заходить спікер Володимир Рибак зі своїми заступниками. Сідають в президію. Депутати розсаджуються на свої місця. Реєструються. На табло — 367. присутні оплесками вітають із днем народження "регіоналів" Артема Ільюка та Олександра Кузьмука. Обом по черзі лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вручає букети червоних троянд.

"От мені принесли тут фотографії, де депутати голосують не персонально, - розказує Рибак. В руках тримає кілька фотокарток формату А4. - Я думаю, що надо доручити комітету, щоб комітет розглядав це питання. І я хочу звернутися до депутатів: всі депутати повинні голосувати персонально за себе. А ці фотографії я направлю в комітет, для того щоб вони розглянули".

До президії підходить "регіонал" Ярослав Сухий. Бере фотографії у Рибака і йде на місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симоненко пригадав Яценюку, хто стояв за "ганебною пенсійною реформою"

Депутати розглядають законопроект щодо змін Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" позафракційного Сергія Міщенка. Ним автор пропонує знизити пенсійний вік для жінок з 60 до 55 років за наявності страхового стажу не менше 15 років.

"Коли ми отримали так звану пенсійну реформу, ми перший раз з протягнутою рукою звернулися до Міжнародного валютного фонду. До цього разу не зверталися, - каже з трибуни Міщенко. - Тому що, як казав професор Преображенський, що у нас розруха, видно, в головах. Тільки ми прийняли пенсійну реформу, зразу отой славнозвісний тендер з'явився, яким Державне управління справами закупило малину по 672 гривні, черешню по 400 гривень, шампанське "Мадам Кліко", червону ікру. Тобто на Державне управління справами є гроші, а на пенсійні реформи для того, щоб підвищувати пенсії, немає".

Депутати голосують. "За" — 223 при необхідних 226. Ще один законопроект про зниження пенсійного віку колишнього міністра соцполітики, депутатки із "Батьківщини" Людмили Денісової теж провалюють. Для прийняття не вистачило п'ять голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада вигадує "відчіпну побрехеньку", яка затягуватиме вибори в Києві - Чорновіл

Рибак оголошує перерву в роботі парламенту. Депутати виходять в кулуари другого поверху парламенту.

"Опозиція вносить ідеї, які влада не може реалізувати, - пояснює журналістам не голосування Партії регіонів Ярослав Сухий. - Чи можемо ми змінити вік? Можемо. Але тоді потрібно збільшити податок на фонд оплати праці. І сьогодні для тих, хто має стосунок до бізнесу – це 56 відсотків. Німеччина має 30, а Швеція – 40. Отже, робити цього більше не можна. Тоді треба зменшити витрати, заморозити пенсії, ніяких індексацій і прив'язки до прожиткового мінімуму. Але в такому разі ми втрачаємо носія масового попиту – пенсіонера, ми заморозимо внутрішній ринок".

Зараз ви читаєте новину «Цукерки, дівчата на планшетах, день народження Кузьмука: як пенсійна реформа залишилась в силі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути