середа, 24 липня 2024 10:11

Що може зробити Трамп, якщо стане президентом

Що може зробити Трамп, якщо стане президентом
Дональд Трамп може скоротити допомогу Україні. Фото: donaldjtrump.com

Якщо Дональд Трамп переможе на виборах президента США, він може скоротити військову допомогу Україні та підштовхне Київ до вигідної Росії "мирної угоди".

У Києві аналізують можливі наслідки перемоги Трампа, пише Time.

Українські чиновники бояться, що шанобливе ставлення до автократів і "трансакційний" підхід до зовнішньої політики можуть обернутися катастрофою. Але дехто вважає, що ситуація буде кращою.

"З часом він побачить, що Путіну не можна довіряти. Трамп з часом зрозуміє, що Путіну начхати на Трампа та його плани. Саме тоді ми почнемо бачити деякі переваги від Трампа. Він не захоче, щоб з ним грав Путін", - сказав український чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилася перша соціологія Гарріс - Трамп. Цифри дуже цікаві

Намагаючись переконати Трампа і його майбутнього віцепрезидент Джей Ді Венса влада України розраховує на підтримку союзників у Європі й американського військово-промислового комплексу.

"Вони можуть пояснити Трампу, чому це вигідно багатьом людям в Америці, особливо в 'червоних' штатах, які підтримують республіканців. Це створює робочі місця і підтримує економіку", - додав український чиновник.

21 липня Джозеф Байден зняв свою кандидатуру з президентських виборів і запропонував висунути кандидаткою від Демократичної партії Камалу Гарріс. Вона погодилася.

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада, вони стануть 60-ми виборами президента. Виборці оберуть колегії виборщиків, які через 41 день, у грудні 2024 року мають обрати президента та віцепрезидента. Також відбудуться вибори до обох палат Конгресу: Палати представників і третини Сенату.

Зараз ви читаєте новину «Що може зробити Трамп, якщо стане президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути