четвер, 20 липня 2017 19:48

Чому Порошенко не прогадав з Гройсманом

Чому Порошенко не прогадав з Гройсманом
Володимир Гройсман не прагне конкурувати з Порошенком. Фото: rian.com.ua

Володимир Гройсман не конкурує з Порошенком. Виконує поставлені на нього завдання. Тому для президента є ідеальною фігурою.

Про це Gazeta.ua розповів політолог Віктор Небоженко:

"Сили Порошенка і Гройсмана однакові. Хоча вони і не вступають у конфлікт. Але президенту зняти Гройсмана дуже складно. Депутати кажуть: "Спочатку нехай покаже нового голову Нацбанку. Тоді знімає Гройсмана". Не хочуть, щоб той мав свою людину і там. Прем'єра підтримують мажоритарники, депутати з "Відродження" та "Опозиційного блоку". Приховано частина "БПП" і "Народного фронту". При голосуваннях, коли прем'єр заявляє про якийсь проект закону, парламентарі на його боці, на відміну від президента. Бо не іде їм назустріч. Фракції Гройсмана немає, але його люди присутні всюди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіка оздоровлюється, зарплати перескочили 7 тис. грн - Гройсман похвалився успіхами за півроку

Це дозволяє йому вести себе більш відкрито і незалежно, вважає політолог:

"У Порошенка позиція: "ходіть лише у мій кабінет, а не в Кабмін чи ВР". Це провокує депутатів більше підтримувати прем'єра. Вони знайшли його, а не він їх. Але це не тому, що Гройсман хоче бути президентом, чи перспективний, впроваджує реформи, бореться з корупцією або знає Трампа чи Обаму. Насправді, він не спроможний займатися політикою. Також немає політичної ваги і на нього не роблять ставок. А для Порошенка – це ідеальна фігура. З іншого боку, багато проблем вирішує саме Кабмін. Друга помилка Порошенка в тому, що беручи на себе всю відповідальність, каже, що юридично не відповідальний за те, що відбувається в країні".

На звіті уряду за перше півріччя прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що економіка України зростає, а зарплати збільшуються.

Зараз ви читаєте новину «Чому Порошенко не прогадав з Гройсманом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути