Ексклюзиви
четвер, 26 травня 2011 12:06

Чому львівські депутати повстали проти Верховної Ради

Чому львівські депутати повстали проти Верховної Ради

73 депутати Львівської обласної ради на сесії у вівторок, 24 травня, проголосували "за" висловлення недовіри Верховній Раді України. Із письмовим рішенням про розпуск парламенту звернулися до президента України Віктора Януковича.

"ВР потрапила у проблемне становище щодо своєї легітимності, - йдеться у зверненні до Януковича. - Замість ефективної реформи системи соцзахисту народ України отримує "Закон про виплату пенсій на цвинтарях". Замість відродження села - захмарні ціни на імпортну гречку і картоплю. Замість турботи про енергетичну безпеку України, Верховна Рада ратифікувала ганебні "харківські угоди".

Депутат Львівської облради від фракції ВО "Свобода" Ірина Фаріон зазначила: "Народні депутати дозволили собі затвердити уряд Миколи Азарова не через коаліцію, як має бути, а через "тушок" - Блок Литвина та комуністів. Верховна Рада нам нав'язує чужі символи - червоний прапор, Чорноморський флот, влаштовує танці на кістках жертв Другої світової війни. Вона перетворилася на "майданчик для мордобиття". Переконані, Янукович на нашу заявку не зверне жодної уваги. Ми ж не малі діти, щоби вірити у доброго царя".

У свою чергу депутат Львівської облради з "Фронту змін" Юрій Підлісний зауважив: "Це голосування було з ініціативи нашої фракції. Проект тексту звернення до президента також ініціювали ми. Верховна Рада втратила довіру українського народу. Вона займається розколом нації. Не знаємо, чи президент нас почує. Але ми хочемо донести свою позицію до людей. Згодом вони дадуть свою оцінку вчинкам гаранта".

Разом з тим, депутат Львівської облради від "Нашої України" Олесь Старовойт сказав: "Ми підтримали це звернення до президента суто із солідарності. Чудово розуміємо, що така заява буде мати протистояння з боку прокуратури. Але треба було якось зреагувати на зловживання у Верховній Раді".

Також голова фракції Партії регіонів у Львівській облраді Ігор Грищук повідомив, що "регіонали" за таке рішення не голосували: "Наша облрада мусить хоч чимось відрізнятися від інших рад. Тому бере на себе низку зобов'язань, які не входять в її компетенцію. Це повна нісенітниця. Проте це була не найгірша сесія. Крім недовіри, ми розглянули близько сорока питань. Краще обласні депутати нехай займуться господаркою. Так ні, сесії мусять пахнути політикою".

Водночас львівський політолог Ігор Танчин вважає, що таке звернення до президента є абсурдним: "У депутатів Львівської обласної ради немає ні юридичних, ні моральних підстав приймати таке рішення. Це звичайна пропагандистська заява, яка не матиме ніякого продовження".

Нагадаємо, депутати Львівської обласної ради висловили недовіру Верховній Раді України. "За" таке рішення проголосувало 73 депутати під час сесії Львівської обласної ради 24 травня.

Зараз ви читаєте новину «Чому львівські депутати повстали проти Верховної Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути