Ексклюзиви
четвер, 26 травня 2011 10:43

Комуністи закликали Януковича позбавити Львів Олімпіади-2022

Комуністи закликали Януковича позбавити Львів Олімпіади-2022

Комуністи рекомендують президентові Віктору Януковичу та уряду обміркувати загрози, які несе проведення зимової Олімпіади у Львові, як для країни, так і для іноземних гостей, і заборонити цьому місту приймати всесвітні змагання.

Як повідомила прес-служба Компартії, про це заявив народний депутат від КПУ Олександр Голуб, коментуючи новину про те, що держава має намір виділити близько 4 мільярдів доларів для підготовки Львова до прийому і проведення Олімпійських ігор в рамках проекту "Олімпійська надія-2022".

"Проводити Олімпіаду у Львові не можна з тих же міркувань, з яких у ньому і Євро-2012 не можна проводити, - сказав Голуб. - З міркувань елементарної безпеки. Вже зараз Львівська облрада зменшує фінансування міліції. При чому робить це місцева влада без будь-яких підстав, але фактично через те, що правоохоронні органи захищали ветеранів від фашистських націоналістів 9 травня".
За словами Голуба, невідомо, хто у Львові буде забезпечувати правопорядок у 2012 і 2022 роках.

"Хто стане огороджувальною стіною між іноземцями і радикальними націоналістами, які можуть нападати на людей з іншим кольором шкіри? А, на жаль, можна сміливо констатувати, що кістяк цих банд склали футбольні вболівальники. Крім того, те місто, в якому сьогодні задають політичну моду крайні націоналісти, дискредитує імідж всієї країни", - вважає комуніст.

На думку депутата, логічніше провести зимові олімпійські ігри у Закарпатті: "Цей регіон потребує розвитку туристичної та спортивної інфраструктури, і при цьому демонструє кращі зразки національної, політичної та міжрелігійної толерантності. А щодо ЄВРО-2012, владі потрібно розглянути можливість підготовки до чемпіонату Дніпропетровська та Одеси, щоб одне з цих міст змогло прийняти ігри замість Львова".

Зараз ви читаєте новину «Комуністи закликали Януковича позбавити Львів Олімпіади-2022». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути