Ексклюзиви
четвер, 01 листопада 2012 20:00

Члени ОВК №90 в Київській області вносили на сервер ЦВК неправдиві дані

Члени ОВК №90 в Київській області вносили на сервер ЦВК неправдиві дані
Виявили розбіжності між протоколами ДВК та підсумковим протоколом і даними на офіційному сайті ЦВК. Фото: forum.pravda.com.ua

Члени ОВК №90 в Київській області вносили на сервер ЦВК неправдиві дані. Внаслідок цього на окрузі переміг самовисуванець Олександр Чудновський. Він випередив кандидата-"свободівця" Олександра Марченка на 500 голосів.

Про це під час засідання Київського окружного апеляційного суду сказав адвокат Марченка Максим Запаскін, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"29 жовтня на засіданні ОВК були прийняті й затвердженні всіма членами ОВК протоколи дільничих виборчих комісій. Однак, під час прийняття підсумкового протоколу виявилося, що введені дані не відповідають даним протоколів ДВК. З'ясувалося, що у кожному другому протоколі де на 20, де на 30, де на 50 голосів у Чудновського більше. Фінальна кількість голосів вплинула на те, хто був оголошений переможцем. Це Чудновський. Хоча за протоколами з мокрими печатками, які в нас є, Марченко переміг із перевагою в 1393 голоси", - розповів адвокат Запаскін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білій Церкві фальсифікували результати голосування - член ОВК

Розбіжності між протоколами ДВК та підсумковим протоколом і даними на офіційному сайті ЦВК помітив член ОВК Костянтин Климчук. Тому він запропонував перерахувати голоси. Більшістю ОВК його пропозицію відхилила. Суд оголосив перерву до 13.00 2 листопада.

У коридорах та холі суду протягом засідання перебували близько 100 молодиків спортивної статури. На запитання, хто вони такі й чому тут, вони відповідали, що є кореспондентами й показували посвідчення видань, яких насправді не існує. Їхній керівник стверджував, що вони є прихильниками "Свободи". Однак Олександр Марченко заперечує цю інформацію. Натомість справжніх прихильників "Свободи" до приміщення суду не пустили.

Марченко розповів, що в Білій Церкві вчора відбувся мітинг на його підтримку. Він запевнив, що "Свобода" боротиметься за визнання результатів виборів на 90 окрузі недійсними законним шляхом. Якщо суд не ухвалить рішення здійснити перерахунок голосів, "Свобода" звернеться до Генеральної прокуратури України. Якщо ж законними методами цього зробити не вдасться, мобілізуватимуть своїх прихильників.

"Ми з Олегом Тягнибоком боротимемося за кожен мандат", - запевнив Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Члени ОВК №90 в Київській області вносили на сервер ЦВК неправдиві дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути