субота, 12 травня 2012 08:15

Спецтема: Бойкот України

"Цькувати українську владу в унісон з європейцями Москві зараз вигідно" - політолог

"Цькувати українську владу в унісон з європейцями Москві зараз вигідно" - політолог
Усім видно, що українська влада працює нечисто, зауважує Толстов Фото: glavcom.ua

Нинішній бойкот України загрожує не так нашому діалогу з ЄС, як українським позиціям на переговорах із Росією. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень Сергій Толстов.

"Успішна тактика для слабкого, затиснутого між двох сильних, – нацьковувати їх одне на одного. А зараз обидва сильні натравлені на нас", - зауважив він.

Від початку травня лідери європейських держав одне за одним закликають бойкотувати українські матчі "Євро-2012". Погрожують зупинити ратифікацію угоди про асоціацію з ЄС. Причина – ситуація з демократичними свободами в країні та ув'язнення Юлії Тимошенко. Випустити екс-прем'єрку з тюрми вимагають і США. Росія висловила стурбованість щодо умов утримання Тимошенко в колонії. Українська влада відмовчується.

За словами Толстова, те, що відбувається з Тимошенко, європейцям, звісно, не подобається.

"Усім видно, що українська влада працює нечисто. Але відомо й про талант лідерки БЮТ як політичного актора: все могло бути й не зовсім так, як розповідає опозиція. Тому до встановлення фактів європейські політики утримуються від остаточного биття горщиків з Україною. Вони не хочуть закривати нам можливостей для геополітичного маневрування, адже без цього все закінчиться прийняттям умов Путіна по всіх інтеграційних проектах. Утім, скоріше за все, так і станеться", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС радіють: п'ять президентів не відмовилися від саміту і досі хочуть побачити Януковича

"Цькувати українську владу в унісон з європейцями Москві зараз вигідно. І час працює на Кремль. Адже економіка світу непевна – зате в Росії все стабільно. Захід із підозрою дивиться на співпрацю України з Іраном та Сирією – а Москва не має нічого проти. Геополітично вона стає дедалі комфортнішим партнером", - підкреслив експерт.

Думки інших експертів стосовно того, до чого можуть дійти закордонні політики задля тиску на українську владу читайте у журналі "Країна" № 18 (121) за 10 травня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Цькувати українську владу в унісон з європейцями Москві зараз вигідно" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути