вівторок, 20 червня 2017 18:48

Ціна нелегальної ліцензії на бурштин в Україні $200 тис. – журналіст

Ціна нелегальної ліцензії на бурштин в Україні $200 тис. – журналіст
Експерти заявляють, що незаконні кадрові призначення в Держгеонадрах пов'язані з бурштином ФОТО: M.online.ua

Народний депутат України Борислав Розенблат, якого пов'язують з куруванням бурштиновою мафією на Житомирщині, "погорів" на хабарі. Напередодні його охоронця затримали при отриманні $200 тис. Таку суму вимагав за допомогу у вирішенні питання з отриманням ліцензії на видобуток бурштину, пише у своєму Facebook блогер Денис Казанський.

За даними слідства, депутат мав допомогти підприємцю вирішити питання з отриманням ліцензії на видобуток бурштину, а також просунути відповідні зміни до законодавства. Такі ліцензії видає Державна служба геології та надр України, куди прем'єр-міністр Володимир Гройсман менше місяця тому поставив керувати скандального житомирського чиновника Олега Кирилюка. Останнього пов'язують з нардепом-хабарником та іншими висопосадовцями.

"Тільки недавно розповідав про перестановки в Держгеонадрах, на чолі якої Гройсман в травні поставив колишнього "регіонала" Кирилюка і фігуранта кримінальної справи Фощія. І ось результат. Не минуло й місяця, а нове керівництво вже за хабарі роздає ліцензії на видобуток", - пише журналіст Денис Казанський.

За словами блогера, ще коли він почав досліджувати тему бурштину, Розенблат запевняв, що ось-ось буде прийнятий закон про легалізацію видобутку.

"З тих пір пройшло два роки, закон, звичайно ж не прийняли, а я дізнався, що Розенблат один з головних вирішувачів в нелегальному бурштиновому бізнесі. І ось сьогодні ця інформація фактично підтвердилася. Правда, самому Розенблату навряд чи щось пришиють, швидше за все охоронець піде крайнім", - пише Казанський.

Нагадаємо, у травні люди Олега Кирилюка захопили будівлю Держгеонадр. Тоді Кирилюк та Микола Фощій проголосили себе т.в.о. голови та першим заступником голови служби, однак відповідне розпорядження Кабміну було опубліковане лише через кілька днів після цього. Кілька судів скасували ці призначення, однак ставленик Розенблата досі обіймає свою посаду.

На думку литовських експертів, як тільки Держгеонадра почала робити кроки на шляху до легалізації ринку бурштину в країні та виводити сферу в законне поле, українська влада раптом захотіла змінити її керівництво. Тому такі кулуарні призначення вони пов'язують з намаганням отримати ручних керівників, які б контролювали бурштинову галузь.

Зараз ви читаєте новину «Ціна нелегальної ліцензії на бурштин в Україні $200 тис. – журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути