вівторок, 13 червня 2017 14:49

Міжнародні експерти заявляють про кадрову корупцію в Держгеонадрах

Міжнародні експерти заявляють про кадрову корупцію в Держгеонадрах
Журналісти заявляють, що незаконні кадрові призначення в Держгеонадрах пов'язані з бурштином. Фото: РБК-Украина

Міжнародні експерти та журналісти критикують українську владу за небажання реформувати галузь надрокористування відповідно до європейських стандартів. Мовляв, шляхом кулуарних призначень в Держгеонадрах уряд прагне захопити стратегічну сферу під власний контроль, повідомляють на "Делфі Литва".

Як аналізують литовські журналісти, незаконні призначення пов'язані з бурштином: попри численні обіцянки зупинити розкрадання надр в Україні, прем'єр-міністр Володимир Гройсман зовсім не поспішає наводити лад у цій сфері. Ба більше: перешкоджає в реформуванні основному відомству галузі – Державній службі геології та надр України, призначаючи власних ставлеників "поза законом та конкурсом". Зазначимо, що йдеться, зокрема, про одіозних чиновників Олега Кирилюка та Миколу Фощія, нещодавно призначених Кабміном в Держгеонадра на посади т.в.о. голови та його заступника.

Заявляють експерти й про ймовірні зв'язки призначенців із чиновниками вищого ешелону влади, серед яких міністр екології Остап Семерак та нардеп від Житомирщини Борислав Розенблат. "Надприбуткова сфера – надто ласий шматок, щоб ним ділитися. Саме тому в хід йдуть протизаконні методи і політичні схеми, все, щоб утримати контроль", – додає автор матеріалу.

Нагадаємо, конкурс на посаду голови Держгеонадр досі офіційно не відбувся. У травні конкурсна комісія не спромоглася зібрати для цього кворуму, а через тиждень, під час повторного конкурсу, не змогла без істотних причин обрати переможця. Через два дні люди Олега Кирилюка та Миколи Фощія захопили будівлю Держгеонадр і проголосили себе керівниками, хоча відповідне розпорядження Кабміну було опубліковане лише через кілька днів після цього. Низка судів заборонила такі призначення, однак ці люди досі обіймають свої посади.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародні експерти заявляють про кадрову корупцію в Держгеонадрах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути