Ексклюзиви
неділя, 12 квітня 2020 12:06

Чим уряд Шмигаля відрізняється від уряду Гончарука

Чим уряд Шмигаля відрізняється від уряду Гончарука
Уряд з прем'єром Гончаруком пропрацював понад півроку. Потім його замінили урядом Шмигаля. Фото: Facebook

Попередній уряд принаймні рухався в бік реформ.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказала голова партії "Голос" Кіра Рудик.

"Перший уряд формували за принципом: нові обличчя, реформатори. Там були не всі нові, не всі реформатори і не всі професіонали. І саме тому були проблеми із затягуванням рішень. Президент очікував на швидкі результати, а їх не було. Але принаймні той уряд рухався в бік реформ.

У Кабміні Шмигаля багато професіоналів, але зі знаком мінус. Тепер уже колишні міністри Ємець і Уманський працювали з Януковичем. В умовах карантину й економічної кризи витрачали цінний час. Ємець був сконцентрований на тому, як поставити своїх людей і не купувати ліків, поки не матиме зиску. Уманський не зміг підготувати ефективний проєкт виходу з кризи. Ми не підтримували цього уряду, розуміючи, що це закінчиться поганими історіями", - каже парламентарка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про реформи можна забути. Зеленський не буде боротися із олігархами

Голосування "Голоса" за міністра фінансів Марченка стало винятком, каже Кіра Рудик.

"Марченко став винятком. Ми не коаліція, тому не голосуємо за призначення. Це відповідальність "Слуги народу". Але більшість у нашій фракції знають Марченка як професійну людину з досвідом. Країні треба боротися з економічною кризою і домовлятися з МВФ. Це хороша кандидатура. Знали, що проросійські сили ніколи не дадуть за нього голосів", - пояснює політик.

Водночас новий міністр охорони здоров'я Степанов не має досвіду роботи в галузі, не розуміє, як вона працює, каже нардеп.

"Йому треба вникати. Чи має країна на це час? У міністерстві, Національній службі здоров'я, Центрі громадського здоров'я були кандидати з досвідом", - зауважує Кіра Рудик.

Повну версію інтерв'ю з Кірою Рудик в матеріалі "У Верховній Раді є договорняки. Іде торгівля голосами".

4 березня Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля на посаду прем'єр-міністра. Його кандидатуру пропонував президент Володимир Зеленський. Тоді ж парламент затвердив новий склад Кабінету міністрів. Уряд із прем'єром Олексієм Гончаруком звільнили.

Зараз ви читаєте новину «Чим уряд Шмигаля відрізняється від уряду Гончарука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути