вівторок, 25 вересня 2012 13:18

Спецтема: Закон про наклеп

Чим більше переслідувань, тим більше герой - Мартинюк про закон про наклеп

Чим більше переслідувань, тим більше герой - Мартинюк про закон про наклеп
Фото: file.liga.net

Перший віце-спікер Адам Мартинюк вважає, що такі жорсткі міри покарання, як кримінальна відповідальність, швидше за все будуть виключені із законопроекту про наклеп.

Таке припущення він висловив у вівторок, спілкуючись із журналістами в Донецьку.

"Я думаю, що якщо будуть розглядати закон в цілому, то він зазнає змін, таких жорстких заходів покарання, особливо кримінальних, швидше за все не буде. Хоча давайте погодимося, що за наклеп треба відповідати. Не обов'язково кримінальне покарання, за іншими параметрами", - сказав Мартинюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед "регіоналів" найбільше порушників критерію доброчесності - "ЧЕСНО"

Він підкреслив, що в законопроекті мова йде не про ЗМІ, а про наклеп в цілому. Комуніст висловив упевненість, що тим журналістам, які пишуть об'єктивно, боятися цього закону ні в якому разі не треба.

"Тому що є критика, а є наклеп. І треба спокійно розрізняти, де наклеп, а де критичні зауваження. У вас ніхто не забирає право критики. Але вам, в тому числі, кажуть, що коли обмовляєш - треба відповідати", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стартувала акція протесту проти ухвалення закону про наклеп

На думку Мартинюка, закон про наклеп допоміг би боротися з появою замовних матеріалів, особливо під час передвиборної кампанії.

На репліку журналіста, що в такому випадку Мартинюк вже встиг би відсидіти, перший віце-спікер Верховної Ради зазначив: "Думаю, що так. Але це було давним-давно. Повернувся би героєм. Ви ж розумієте, чим сьогодні більше переслідувань, тим більше герой в нашому суспільстві".

Зараз ви читаєте новину «Чим більше переслідувань, тим більше герой - Мартинюк про закон про наклеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути