Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2012 11:29

Серед "регіоналів" найбільше порушників критерію доброчесності - "ЧЕСНО"

Серед "регіоналів" найбільше порушників критерію доброчесності - "ЧЕСНО"
Фото: gorlovka-pravda.dn.ua

Рух "ЧЕСНО" дослідив 430 кандидатів у депутати від шести провідних партій та виявив 242 порушників, принаймні 1 з 4 критеріїв.

"Найбільше порушників у списку Партії регіонів — 105 із 120 проанонсованих. У Об'єднаній опозиції "За Батьківщину" 74 із 120, в "УДАРі" 17 із 70 , в Комуністичній партії України 23 із 70, в ВО "Свобода" 9 із 25, в "Україні Вперед"12 із 25", - розповіла директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар.

Дослідження проводилося за 4 критеріями: відсутність фактів порушень прав та свобод людей, непричетність до корупційних дій, прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя, незмінність політичних позицій відповідно до волевиявлення виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЧЕСНО": зі 120 кандидатів Партії регіонів - 106 порушників

Також вона наголосила, що в кожному критерії є різні індикатори, як от у критерії "відсутність фактів порушень прав та свобод людини" розрізняють посягання на життя та здоров'я людини, перешкоджання професійній діяльності журналістів та використання мови ненависті.

"У кожній партії були свої "фірмові" порушення, серед "регіоналів" найбільше тих, хто порушував критерій "причетності до корупційних дій", серед представників "Свободи", "УДАРУ" та Компартії — критерії "прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя", - сказала Сюмар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо негідник є українофобом, то до нього можна застосовувати силу" - "Свобода" пропонує власні критерії "ЧЕСНО"

Координатор руху "ЧЕСНО" Тарас Шевченко акцентував увагу на тому, що незабаром в Україні може бути прийнятий закон про наклеп. "Журавський зареєстрував проект, який передбачає кримінальну відповідальність за наклеп. Це загрожує журналістам "сісти" за свої висловлювання, які можуть комусь не подобатись", - підкреслив він.

Голова Центр.ua Світлана Заліщук розповіла, що наступним етапом в діяльності руху є дослідження кандидатів у депутати по мажоритарному виборчому округу.

Зараз ви читаєте новину «Серед "регіоналів" найбільше порушників критерію доброчесності - "ЧЕСНО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути