середа, 19 вересня 2012 15:12

"Якщо негідник є українофобом, то до нього можна застосовувати силу" - "Свобода" пропонує власні критерії "ЧЕСНО"

"Якщо негідник є українофобом, то до нього можна застосовувати силу" - "Свобода" пропонує власні критерії "ЧЕСНО"
"ЧЕСНО" виявив, що у "Свободи" більше половини кандидатів по списку є порушниками.

Партія ВО "Свобода" хоче аби кандидатів у депутати оцінювали ще й за критерієм патріотизму та захисту національних інтересів.

Про це сказав заступник голови партії Андрій Мохник, спілкуючись з активістами громадського руху "ЧЕСНО". Активісти прийшли сьогодні до офісу партії, аби передати їм свій аналіз кандидатів у депутати від цієї партії. Так, зокрема, було проаналізовано 25 осіб, 16 з яких на думку активістів не відповідають критеріям чесності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рух "ЧЕСНО" виявив 90 порушників серед 120 кандидатів від опозиції

В основному порушення кандидатів від "Свободи" стосуються певних неточностей у деклараціях. Зустріли активістів Андрій Мохник та Ігор Мірошниченко.

Активісти передали документи щодо порушень та кілька головок часнику, як символ очищення політки від нечесті. Натомість свободівці подарували аткивістам збірку Тараса Шевченка "Кобзар".

Мохник наголосив, що під час попереднього аналізу народних депутатів рухом "ЧЕСНО" в партії з дечим були не згодні. Так зокрема вони переконані, що такий критерій як захист національних інтересів може іноді переважати над критерієм дотримання прав людини.

"Оскільки ви подарували часник, ми вам хочемо подарувати "Кобзар", бо вважаємо що критерії доброчесності відповідатимуть всьому, що написано в "Кобзарі" і сам Тарас Григорович пройшов ці критерії, зокрема, коли він писав "І добре вигострить сокири, і заходитись вже будить", - сказав Мохник. - Ми говорили, що критерій патріотизму і критерій захисту національних інтересів не враховані "ЧЕСНО" і це є суттєвим недоліком".

Натомість активістка руху "ЧЕСНО" Світлана Заліщук відповіла: "Ми базувалися в першу чергу на законодавстві і намагалися уникати ідеологічної складової".

Мірошниченко на це відповів: "Якщо говорити про депутатів, то вони є слугами народу і в першу чергу їхні дії мають відповідати інтересам держави".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЧЕСНО": зі 120 кандидатів Партії регіонів - 106 порушників

Натомість активістка наголосила: "Відповідно до тих 16 порушень, які ми знайшли у вашій партії, 11 з них - не зачіпають питання ідеологічного характеру. Це порушення саме в контексті заповнення декларації".

Свободівці пообіцяли розглянути надану їм інформацію та надати свою відповідь з приводу цього.

"Ми завжди даємо вірні прямі відповіді на будь-які питання, бо нам немає чого приховувати. Попередні критерії руху "ЧЕСНО" нас не задовольнили. Ми вважаємо, що якщо треба захищати інтереси нації, то можна вжити і фізичну силу. Хтось вважає, що це є порушенням прав людини, але якщо негідник є українофобом і нищить все українське, то до нього можна застосовувати силу, і це - не порушення прав людини. Бо ця людина порушує права нації", - додав Мохник.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо негідник є українофобом, то до нього можна застосовувати силу" - "Свобода" пропонує власні критерії "ЧЕСНО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути