середа, 19 вересня 2012 13:27

Рух "ЧЕСНО" виявив 90 порушників серед 120 кандидатів від опозиції

Рух "ЧЕСНО" виявив 90 порушників серед 120 кандидатів від опозиції
Фото: vi.lg.ua

Партія "Батьківщина" попросила активістів руху "ЧЕСНО" вселяти більше оптимізму. Активісти приїхали до офісу партії, щоб передати результати свого дослідження щодо кандидатів у народні депутати.

Загалом було проаналізовано 120 кандидатів від опозиції, серед яких 90 на думку активістів не відповідають критеріям. За основу брались 4 показника - це порушення прав людини, корупційна діяльність, зміна політичних позицій та невідповідність декларації реальному рівню життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЧЕСНО": зі 120 кандидатів Партії регіонів - 106 порушників

Два інші критерії, які були при попередньому аналізі, не враховувались - це особисте голосування депутатів і їхня робота у парламенті та в комітетах,  - оскільки багато хто з кандидатів ще не працював у Верховній Раді.

До активістів вийшов народний депутат Юрій Одарченко.

"Ми це робимо не для того, щоб очорнити своє ім'я, а для того, щоб донести до виборців прозору та виважену інформацію щодо тих, чи інших кандидатів у народні депутати. Ми даємо можливість кожній партії проаналізувати цю інформацію і надати нам відповідь щодо можливих неточностей в наших звітах", - наголосили активісти.

Вони передали Одарченку інформацію про всі порушення, які знайшли, звернення до голови партії з проханням розглянути цю інформацію, донести цю інформацію до цих людей, про яких йдеться.

Активісти попросили протягом трьох днів дати свою відповідь. Одарченко у свою чергу подякував їм, але наголосив, що тільки по 4 критеріям робити висновки щодо людей не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидат з автоматом: "Якщо влада почне боротися із тероризмом, то з'явиться і тероризм"

"Те, що взяті 4 критерії - це звісно добре, але так дуже просто навішувати якісь ярлики. Зараз чесні, чи не чесні ці люди, ми бачимо по конкретним діям", - наголосив він. Зокрема, він навів у приклад те, що було побито помічника кандидата від опозиції Максима Шкуро, та про те, що кілька десятків партій є технічними і керуються з одного штабу.

"Ми хочемо, щоб ви цими результатами не приносили задоволення владі. Бо там вже певно тішаться, що в Об'єднаній опозиції 90 кандидатів у депутати не відповідають критеріям. Хотіли б, щоб ми усі разом у суспільстві сіяли більше оптимізму", - підкресли він.

Також Одарченко пообіцяв, що якщо факти про порушення будуть кричущими і відповідатимуть дійсності, то може зібратися з'їзд партії і підняти питання про виключення певних людей зі списку.

Зараз ви читаєте новину «Рух "ЧЕСНО" виявив 90 порушників серед 120 кандидатів від опозиції ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути