середа, 19 вересня 2012 09:17

Кандидат з автоматом: "Якщо влада почне боротися із тероризмом, то з'явиться і тероризм"

Якщо люди зможуть самоорганізовуватися і захищати свої права, то ніхто не зможе узурпувати владу в Україні.

Про це Gazeta.ua розповів кандидат у нардепи і голова Всеукраїнського комітету "Наступ" Руслан Секела, коментуючи указ уряду щодо протидії тероризму та закликам до повалення державного ладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тепер можуть відкрити справу, навіть якщо хтось телефоном скаже, що пора брати сокиру і йти у наступ" - Ігор Мазур

"Ми всі прекрасно розуміємо, що в Україні тероризму немає. Але якщо вони почнуть боротися із тероризмом, то певно з'явиться і тероризм. Це як раніше говорили, що треба зробити, щоб в країні не було яблук — створити міністерство з посадки яблунь. Так само й тут", - наголошує політик.

Що ж до свого плакату, на якому Секела зображений із автоматом у руках, активіст каже, що нікого до повалення ладу не закликав.

Автор: "ОПОРА""
 

"Мій плакат — це передвиборчий хід. Там немає ніяких призивів до повалення ладу, усе згідно чинного законодавства. Просто хотілося б привернути увагу людей у нестандартний спосіб, щоб люди розуміли, що за свої права треба боротися. І ніякі кандидати в депутати їм не допоможуть, поки вони самі не навчаться організовуватись на рівні міської ради, чи маленького міста, нічого не зміниться. Якщо у великих містах люди вже трошки навчилися воювати із чиновниками, жеками, то якщо взяти якусь глибинку, то люди тільки чекають, щоб будь-який кандидат їм щось має дати. Коли мені говорять: "Наш сільський голова нічого не робить", я відповідаю: "Ну він же ж ваш, це ви його вибрали, чого ви не можете зібратись і висловити свою позицію?". Я свою задачу бачу в тому, щоб розбудити у людей бажання захищати свої права", - розповідає Секела.

Якщо таких людей буде більше, то ніхто не зможе узурпувати владу, вважає він.

"Уся соціологія, яка виходить на-гора, вона вся неправдива, і всі це прекрасно розуміють. Реально рейтинг "Регіонів" набагато менший. Вони до кінця не впевнені в результаті виборів - вони їх намалюють, а який буде розвиток подій, ніхто не знає. Ми маємо опозицію, яка ні на що не здатна — не здатна підняти людей. Але це не означає, що люди не піднімуться самі, що не знайдуться інші лідери, які будуть вести людей на відстоювання свого права на чесне волевиявлення. Передбачаючи можливість цих сценаріїв, влада готується і законодавчо і організаційно. Думаю, під кінець виборчої кампанії ми побачимо охорону ЦВК, і стягування якихось сил у Київ. Влада готується до найгіршого сценарію", - додав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін розпорядився припиняти заклики до повалення влади

Також Секела не виключає, що в Україні може з'явитися "тероризм" - коли за грати під виглядом терористів саджатимуть громадських активістів.

"До сьогоднішнього моменту стаття "повалення державного ладу" ніразу не використовувалась. Хоча я знаю багато закликів різних людей, які робили заяви на грані. При бажанні цю статтю можна було використати. Після виборів ми будемо бачити новий рівень боротьби з громадськими активістами", - не виключає він.

Активіст також додав, що їх організація ближче до виборів вирішить, у якому форматі братиме участь у акціях протесту, якщо вибори будуть сфальсифіковані: "Залежно від ситуації, ми будемо адекватно брати участь у таких діях".

Зараз ви читаєте новину «Кандидат з автоматом: "Якщо влада почне боротися із тероризмом, то з'явиться і тероризм" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути