Ексклюзиви
пʼятниця, 30 травня 2008 11:51

Черновецький хоче поговорити з Тимошенко при всіх

Черновецький хоче поговорити з Тимошенко при всіх
Київський міський голова Леонід Черновецький висловив готовність зустрітися з прем`єр-міністром, лідером БЮТ Юлією Тимошенко у прямому ефірі будь-якого загальнонаціонального телеканалу.

Як повідомили у прес-службі КМДА, він закликав Тимошенко розповісти киянам про свою майбутню роботу в Київраді та роботу в ній вищих урядовців і народних депутатів, які пройшли за списком БЮТ.

"Київські вибори стали предметом зацікавленості жителів усієї України. Як Київський міський голова і як голова політичної сили, що перемогла на виборах до Київради, від імені всіх киян і жителів країни я маю право вимагати, щоб прем`єр-міністр України Тимошенко дала відповідь – яким чином вона виконуватиме свої обіцянки, які вона давала під час передвиборчої кампанії. Хай нею буде внесена ясність: чи готова Тимошенко стати депутатом Київради та очолити в ній свою фракцію? У разі її відмови працювати у Київській міській раді, хто керуватиме фракцією БЮТ?", – запитав мер.

Черновецький відзначив, що готовий зустрітися з Тимошенко у прямому ефірі для того, щоб усі виборці могли почути відповідь прем`єр-міністра на ці питання та дізнатися про її позицію щодо виконання передвиборчих обіцянок.

"Ці та інші питання хвилюють не лише киян, але й жителів всієї України. Для того, щоб отримати відповідь на них, я готовий зустрітися з Тимошенко у прямому ефірі будь-якого загальнонаціонального телеканалу. Це небувала ситуація в європейській практиці, щоб мер столиці та прем`єр-міністр країни не вели діалогу між собою", – заявив Черновецький.

Мер Києва наголосив, що участь у виборах органів місцевого самоврядування прем`єр-міністра країни та ряду урядовців показала підвищену цікавість до місцевих виборів з боку найвищих органів влади.

"Сподіваюся, що та активність, з якою народні депутати, міністри та заступники міністрів брали участь у столичних виборах, свідчить не тільки про інтерес до мандатів депутатів Київради, але і змусить їх звернути увагу на проблеми місцевого самоврядування. Місцеві бюджети мають перестати бути "дійною коровою" для держбюджету. Ми мусимо змінити ситуацію, коли з них вилучаються кошти, які так необхідні для розвитку інфраструктури та місцевих громад", – заявив Черновецький .

Як відомо, Тимошенко очолювала список БЮТ на виборах до Київради, які відбулись 25 травня, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький хоче поговорити з Тимошенко при всіх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути