Ексклюзиви
четвер, 24 травня 2012 02:48

"Це анклав "путінської" Росії, а не власне українська влада" - Скуратівський

"Це анклав "путінської" Росії, а не власне українська влада" - Скуратівський
На думку Скуратівського, ця влада не прислухається до зауважень ініціативної групи "Перше грудня". Фото: gazeta.ua

Законопроект "Про засади мовної політики" – це продовження Валуєвського циркуляру й Емського указу, ініційований з боку Сходу.

Так вважає мистецтвознавець, один із учасників ініціативної групи "Перше грудня" Вадим Скуратівський, про що він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Треба говорити не про юридичний бік цього законопроекту. Адже це продовження тієї самої традиції, тенденції, яка починається, перепрошую, з Валуєвського циркуляру. Потім через Емський указ і далі до прихованого україножерства спочатку повоєнного сталінсько-хрущовського режиму, а потім одвертого режиму Щербицького", – зазначив український культуролог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скуратівський про "мовний" закон ПР: "мерзотників треба називати мерзотниками"

"Це власне те, що завжди робилося зі Сходу, починаючи з 1860-х років, коли розпочалися вже політично-лінгвістичні амбіції й інтриги з боку Сходу до України", – додав він.

На думку Скуратівського, ця влада не прислухається до зауважень ініціативної групи "Перше грудня".

"Від такої влади можна чекати всього. Як сказано в "Бєсах" Федора Достоєвського, "В России все может случиться". А це анклав "путінської" Росії, а не власне українська влада", – заявив учасник ініціативної групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів запевняють, що мовний законопроект заспокоїть окремі регіони і українську мову не утискатиме

Він також додав, якщо влада проігнорує їхні вимоги, то робитимуть те, що й раніше – "пояснюватимуть характер цієї влади, зміст цього українофобства. Услід за тим і парламентський, і позапарламентський, і прямі, й непрямі дії проти всіх цих інтриг".

"Я залишаюсь і песимістом, і оптимістом. Зрозуміло, що ця країна, в якій ми зараз живемо, вона буде продовжувати те, що колись у Франції назвали рухом опору. По дорозі ще багато чого буде. У тому числі й оця сама дурня (мовний законопроект – Gazeta.ua)", – підкреслив видатний мистецтвознавець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нунсівець" пообіцяв до останнього стояти на заваді ухвалення "мовного" закону

Нагадаємо, активісти ініціативної групи "Перше грудня" увечері 23 травня мали зустрітися зі спікером українського парламенту Володимиром Литвином і роз'яснити свою позицію. Заяву спікеру мав особисто передати черговий головуючий ініціативної групи Богдан Гаврилишин.

Зараз ви читаєте новину «"Це анклав "путінської" Росії, а не власне українська влада" - Скуратівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути