середа, 01 грудня 2021 20:30

Бутусов подає позов проти Зеленського

Бутусов подає позов проти Зеленського
Юрій Бутусов. Фото: скріншот з відео "4 канал"

Журналіст Юрій Бутусов збирається позиватися до президента Володимира Зеленського за його заяву на пресмарафоні. Ідеться, зокрема, про звинувачення, що Бутусов винен у смертях українських військових на Донбасі.

Про це журналіст сказав зі сцени на акції протесту "Захисти Україну - зупини переворот" 1 грудня, передає Gazeta.ua.

"Президент кинув мені у вічі, що я першим виклав відео удару "Байрактар" по російській гаубиці. І саме через це загинули українські воїни. Немає слів... Я був навіть не другим і не третім, хто це розмістив", - сказав він.

Бутусов вимагатиме, щоб глава держави офіційно вибачився у тому ж форматі, в якому висунув йому звинувачення, та виплатив моральну компенсацію. Гроші хоче направити українським військовим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони перевіряє відео зі стріляниною Бутусова

"Це не я прийшов в гості до пана Зеленського. Мене офіційно запросила пресслужба голови держави. І коли я, як журналіст, прийшов на цю пресконференцію і поставив питання, навів усі докази й факти, - у відповідь почув неправду і такі брехливі звинувачення.

Я вам гарантую: якщо в Україні є правосуддя, а я сподіваюся, що у нас достатньо потужне громадянське суспільство, щоб це правосуддя контролювати, я зроблю все, щоб брехуна на такій високій посаді долучити до цивільної відповідальності і щоб він вибачився перед усім народом за свою брехню", - сказав Бутусов.

Володимир Зеленський не відповів на запитання Юрія Бутусова, чому за його каденції зірвали низку спецоперацій українських розвідників і чи причетний до цього керівник комітету з розвідки Руслан Демченко. У результаті між президентом і журналістом сталася словесна перепалка.

Зараз ви читаєте новину «Бутусов подає позов проти Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути