понеділок, 19 січня 2009 10:55

БЮТ гальмує призначення Наливайченка

Депутат від БЮТ Святослав Олійник підготував звернення до генпрокурора Олександра Медведька з проханням перевірити законність наказу про призначення Валентина Наливайченка на посаду в.о. голови СБУ. Про це пише Комерсант-Україна з посиланням на документ.

"Виходячи з того, що, згідно з повідомленням прес-служби СБУ, Наливайченко Валентин Олександрович не є військовослужбовцям, а тільки державним службовцям і цивільною особою, Дріжчаний І. В. не міг вступати з Наливайченком В. А. у відносини і видавати індивідуально-правової акт щодо останнього на підставі військового статуту ", - йдеться у зверненні.

"Валентин Наливайченко стовідсотково є цивільним, тобто неатестованим працівником СБУ", - сказав один з колишніх заступників голови СБУ, додавши, що порушення при його призначенні якщо й були, то стосувалися статуту внутрішньої служби ЗСУ, який є підзаконним актом.

"Грубо кажучи, якщо хто-небудь що-небудь і порушив, то він заслуговує максимум десять днів гауптвахти", - сказав співрозмовник.

Водночас він зазначив, що це не стосується настільки тривалого перебування Наливайченка у статусі в. о.: "Тут, безумовно, закон порушено".

Раніше Олійник вже подавав до військового міського суду Київського гарнізону.

В СБУ здивувалися такому рішенню і заявили, що Наливайченко є цивільною особою і не має жодного відношення до гарнізонних судів.

У відповідь Олійник в п"ятницю повідомив, що військовий міський суд Київського гарнізону визнав незаконною відмову в порушенні кримінальної справи щодо Наливайченка.

У жовтні 2008 року Олійник і депутат від НУ-НС Геннадій Москаль звернулися до Генпрокуратури із заявою про вчинення вищим керівництвом СБУ злочину, що підпадає під статтю КК - "перевищення влади і службових повноважень", "захоплення будівель державних установ", "втручання в діяльність судових органів".

Мова йшла про захоплення будівлі та суддів Київського апеляційного суду, а також членів Центрвиборчкому, яке було нібито проведено силами спецпідрозділу СБУ "Альфа".

За словами Олійника, керуючись принципом підсудності, Генпрокуратура передала заяву депутатів до військової прокуратури, яка відмовила у порушенні кримінальної справи, посилаючись на відсутність фактів нанесення матеріального збитку.

У результаті оскарження військовий міський суд Київського гарнізону визнав відмову прокуратури незаконною.
Зараз ви читаєте новину «БЮТ гальмує призначення Наливайченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути